Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9167
Назва: | Вплив добавок та різних мікроорганізмів на процеси бродіння в рубці |
Інші назви: | Влияние добавок и различных микроорганизмов на процессы брожения в рубце Influence of additives and various microorganisms on fermentation processes in the rumen |
Автори: | Скляр, О. І. Герун, І. В. Скляр, А. И. Герун, И. В. Sklyar, O. I. Gerun, I. V. |
Ключові слова: | рубець шлунково-кишковий тракт дріжджі рубец желудочно-кишечный тракт дрожжи rumen gastrointestinal tract yeast |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Національний університет ветеринарної медицини та біотехнології імені С. Г. Гжицького |
Бібліографічний опис: | Скляр О. І. Вплив добавок та різних мікроорганізмів на процеси бродіння в рубці [Електронний ресурс] / О. І. Скляр, І. В. Герун // Вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології імені С. Г. Гжицького. – Сер. «Ветеринарні науки». – Львів : Національний університет ветеринарної медицини та біотехнології імені С. Г. Гжицького, 2020. - Т. 22. - № 97. - С. 175-180. - Режим доступу : doi: 10.32718/nvlvet9728. – Заголовок з екрану |
Короткий огляд (реферат): | В статті наведено дані щодо використання препаратів для поліпшення рубцевого травлення. Деякі зміни в складі раціону можуть поліпшити профіль ферментації мікроорганізмів. Діарея є основною причиною захворюваності та смертності телят в ранньому віці, тому її профілактика важлива для стимулювання розвитку телят. Проте у зв’язку зі зростаючою небезпекою щодо появи стійкості до антибіотиків, що викидаються в навколишнє середовище і потрапляють в продукти тваринного походження, були розроблені пробіотичні добавки як альтернатива для поліпшення здоров’я і продуктивності тварин. Хоча призначення пробіотиків тваринам було пов’язано з ефективністю щодо певних груп (патогенів) в мікробіоти кишечнику, в даний час залишається неясним, як вони взаємодіють з усім вмістом кишечнику. Пробіотики та пребіотики мають здатність регулювати баланс і активність мікробіоти шлунково-кишкового тракту, через що вважаються корисними для тварин і використовуються як функціональний корм.Обмеження в годівлі показали, що вони помітно впливають на структуру і діяльність кишкових мікробних культур жуйних тварин. Пробіотики – це мікроорганізми, які не є рубцевого походження, але можуть бути адаптовані до рубцевих умов і покращувати процес бродіння. Пробіотики визначаються як живі мікроорганізми або компоненти мікробних клітин, які сприятливо впливають на організм господаря, оскільки вони регулюють мікрофлору кишечнику з метою поліпшення здоров’я тварин. Попередні дослідження показали потенційні можливості пробіотиків та пребіотиків в годівлі тварин, але їхня ефективність часто варіюється і є непослідовною, можливо, тому, що динаміка розвитку шлунково-кишкової культури не була взята до уваги. Для зниження ризику або тяжкості наслідків патологій у стресових умовах, що викликані порушенням нормальної роботики шечнику, можуть використовуватись пробіотики. Пробіотики, що використовуються в кормах для жуйних тварин, в основному включають в себе грибки і бактерії, які замінили традиційні антибіотики. У здорових телят, в яких культура мікроорганізмів відносно стабільна, можуть бути помітні мінімальні переваги пробіотиків. Пробіотичні дріжджові організми були введені з метою підвищення ефективності роботи рубця для регулювання мікрофлори. Основна увага приділена перевагам пробіотиків та пребіотиків для мікробіому шлунково-кишкової екосистеми у жуйних тварин, які тісно пов’язані з годівлею і здоров’ям тварини. В статье приведены данные по использованию препаратов для улучшения рубцового пищеварения. Некоторые изменения в составе рациона могут улучшить профиль ферментации микроорганизмов. Диарея является основной причиной заболеваемости и смертности телят в раннем возрасте, поэтому ее профилактика важна для стимулирования развития телят. Однако в связи с растущей опасностью относительно появления устойчивости к антибиотикам, выбрасываемых в окружающую среду и попадают в продукты животного происхождения, были разработаны пробиотические добавки как альтернатива для улучшения здоровья и продуктивности животных. Хотя назначение пробиотиков животным было связано с эффективностью в отношении определенных групп (патогенов) в микробиоты кишечника, в настоящее время остается неясным, как они взаимодействуют со всем содержимым кишечника. Пробиотики и пребиотики обладают способностью регулировать баланс и активность микробиоты желудочно-кишечного тракта, через которые считаются полезными для животных и используются как функциональный корм.Обмеження в кормлении показали, что они заметно влияют на структуру и деятельность кишечных микробных культур жвачных животных. Пробиотики - это микроорганизмы, которые не являются рубцового происхождения, но могут быть адаптированы к рубцовых условий и улучшать процесс брожения. Пробиотики определяются как живые микроорганизмы или компоненты микробных клеток, которые благоприятно влияют на организм хозяина, поскольку они регулируют микрофлору кишечника с целью улучшения здоровья животных. Предыдущие исследования показали потенциальные возможности пробиотиков и пребиотиков в кормлении животных, но их эффективность часто варьируется и является непоследовательной, возможно, потому, что динамика развития желудочно-кишечного культуры не была принята во внимание. Для снижения риска или тяжести последствий патологий в стрессовых условиях, вызванных нарушением нормальной роботика шечника, могут использоваться пробиотики. Пробиотики, которые используются в кормах для жвачных животных, в основном включают в себя грибки и бактерии, которые заменили традиционные антибиотики. У здоровых телят, в которых культура микроорганизмов относительно стабильна, могут быть заметны минимальные преимущества пробиотиков. Пробиотические дрожжевые организмы были введены с целью повышения эффективности работы рубца для регулирования микрофлоры. Основное внимание уделено преимуществам пробиотиков и пребиотиков для микробиом желудочно-кишечного экосистемы в жвачных животных, которые тесно связаны с кормлением и здоровьем животного. |
Опис: | The article provides information on the use of drugs to improve scarring. Some changes in the compo-sition of the diet may improve the profile of fermentation of microorganisms. Diarrhea is the main cause of morbidity and mortality of calves at an early age, so its prevention is important for stimulating the devel-opment of calves. However, due to the growing risk of antibiotic resistance being released into the environ-ment and entering animal products, probiotic supplements have been developed as an alternative to improve animal health and productivity. Although the administration of probiotics to animals has been linked to the efficacy of certain groups (pathogens) in the gut microbiota, it is currently unclear how they interact with the entire gut society.Probiotics and prebiotics have the ability to regulate the balance and activity of the microbiota of the gastrointestinal tract, and are therefore considered beneficial to animals and used as a functional feed. Feeding restrictions have shown that they significantly affect the structure and activity of the gut microbial cultures of ruminants. Probiotics are micro-organisms that are not of scar origin but can be adapted to scar conditions and improve the fermentation process. Probiotics are defined as living micro-organisms or components of microbial cells that favorably affect the host organism as they regulate the gut microbiota in order to improve animal health. inconsistent, perhaps because the dynamics of gastrointesti-nal development have not been taken into account. Probiotics may be used to reduce the risk or severity of pathological conditions in stressful conditions caused by impaired bowel function. Probiotics used in feed for ruminants mainly include fungi and bacteria that have replaced traditional antibiotics. In healthy calves in which the microorganism culture is relatively stable, the minimal benefits of probiotics may be noticea-ble. Probiotic yeast organisms have been introduced to increase the effectiveness of the scar to regulate the microflora. The focus is on the benefits of probiotics and prebiotics for the gastrointestinal ecosystem mi-crobiome in ruminants, which are closely related to animal feeding and health. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9167 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Скляр О. І. Вплив добавок.pdf | 414,95 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.