Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/924
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСтавицька, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.authorСтавицкая, Татьяна Николаевна-
dc.date.accessioned2013-02-05T13:39:00Z-
dc.date.available2013-02-05T13:39:00Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationФакультет ветеринарної медицини; наук. керівник О. Г. Стоцькийuk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/924-
dc.descriptionИсключение половой функции у самцов приводит к уменьшению потерь энергии на процессы жизнедеятельности. Кастраты становятся менее подвижными, неприхотливыми к еде. Снижение общего уровня обмена веществ делает их склонными к ожирению, что улучшает калорийные качества мяса. Мышечные волокна кастрированных животных растут преимущественно за счет увеличения длины мышечных клеток при соответствующем уменьшении их толщины. Отсюда в единице объема продукции увеличивается доля мышечных волокон, мясо приобретает более нежного и приятного вкуса [1]. В кастрированных самцов отсутствует комплекс либидо, они становятся более покорными, удобными в хозяйственном использовании, уменьшается количество травматических повреждений при групповом содержании.uk_UK
dc.description.abstractВиключення статевої функції у самців приводить до зменшення втрат енергії на процеси життєдіяльності. Кастрати стають менш рухливими, невибагливими до їжі. Зниження загального рівня обміну речовин робить їх схильними до ожиріння, що поліпшує калорійні якості м’яса. М’язові волокна кастрованих тварин ростуть переважно за рахунок збільшення довжини м’язових клітин при відповідному зменшенні їх товщини. Звідси в одиниці об’єму продукції збільшується частка м’язових волокон, м’ясо набуває більш ніжного і приємного смаку [1]. У кастрованих самців відсутній комплекс лібідо, вони стають більш покірними, зручними в господарському використанні, зменшується кількість травматичних пошкоджень при груповому утриманні.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний ун-тuk_UK
dc.subjectкастрація жеребцівuk_UK
dc.subjectветеринарна хірургіяuk_UK
dc.subjectасептикаuk_UK
dc.subjectкастрация жеребцовuk_UK
dc.subjectветеринарная хирургияuk_UK
dc.subjectасептикаuk_UK
dc.titleПіслякастраційні ускладнення у коней (профілактика та лікування) в умовах ТОВ «Вікторія» Краснопільського району Сумської областіuk_UK
dc.title.alternativeПослекастрационные осложнения у лошадей (профилактика и лечение) в условиях ООО «Виктория» Краснопольского района Сумской областиuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Ветеринарної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
0 _.pdf
  Restricted Access
2,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.