Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/930
Назва: Профілактика сказу м'ясоїдних в Сумському районі Сумської області
Інші назви: Профилактика бешенства плотоядных в Сумском районе Сумской области
Автори: Матвієвська, Тетяна Петрівна
Матвиевская, Татьяна Петровна
Ключові слова: м’ясоїдні тварини
вакцинопрофілактика
сказ
плотоядные животные
вакцинопрофилактика
бешенство
Дата публікації: 2013
Видавництво: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Факультет ветеринарної медицини; наук. керівник Р. В. Петров
Короткий огляд (реферат): Ситуація, що склалася внаслідок поширення сказу серед диких м’ясоїдних, сприяє залученню в епізоотичний процес свійських тварин, перш за все, собак і, що особливо турбує, кішок. Ріст популяції бездоглядних собак і кішок, скупчення цих тварин у великій кількості на околицях міст та смітниках, з одного боку, і процес синантропізації диких м’ясоїдних тварин внаслідок доступності корму в цих місцях, з іншого боку, робить неминучим контакт цих тварин і можливість інфікування. В зв’язку з цим виникає проблема щодо організації заходів боротьби з бездоглядними собаками і кішками та дикими м’ясоїдними тваринами шляхом скорочення популяції.
Опис: Ситуация, которая сложилась в результате распространения бешенства среди диких плотоядных, способствует привлечению в эпизоотический процесс домашних животных, прежде всего, собак и, что особенно тревожит, кошек. Рост популяции безнадзорных собак и кошек, скопления этих животных в большом количестве на окраинах городов и свалках, с одной стороны, и процесс синантропизации диких плотоядных животных вследствие доступности корма в этих местах, с другой стороны, делает неизбежным контакт этих животных и возможность инфицирования . В связи с этим возникает проблема по организации мер борьбы с безнадзорными собаками и кошками и дикими плотоядными животными путем сокращения популяции.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/930
Розташовується у зібраннях:Ветеринарної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1866.pdf
  Restricted Access
1,23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.