Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9535
Назва: Effects of Astragalus extract and Glycyrrhiza extract on broiler performance, apparent nutrient metabolism rate and meat quality
Інші назви: Дослідження вплив екстракту Astragalus та екстракту Glycyrrhiza на продуктивність бройлерів, рівень метаболізму поживних речовин та якість м’яса
Исследование влияние экстракта Astragalus и экстракта Glycyrrhiza на производительность бройлеров, уровень метаболизма питательных веществ и качество мяса
Автори: Qiao, Yingying
Kyselov, Oleksandr
Liu, Changzhong
Цзао, Іньінь
Кисельов, Олександр Борисович
Лю, Чанчжун
Цзао, Иньинь
Киселев, Александр Борисович
Лю, Чанчжун
Ключові слова: production performance
nutrient metabolism rate
organ index
продуктивність
швидкість обміну поживних речовин
індекс органів
производительность
скорость обмена питательных веществ
индекс органов
Дата публікації: 2021
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Qiao Y. Effects of Astragalus extract and Glycyrrhiza extract on broiler performance, apparent nutrient metabolism rate and meat quality [Electronic resource] / Y. Qiao, О. Kyselov, Ch. Liu // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. – Сер. «Тваринництво» / Сумський національний аграрний університет. – Суми : СНАУ, 2021. – Вип. 3 (46). – С. 28-36.
Короткий огляд (реферат): This experiment aims to study the effects of Astragalus extract and Glycyrrhiza extract on broiler performance, nutrient me-tabolism rate, organ index and meat quality. The experiment was carried out in Yunnan Academy of Animal Science, for determine the quality of meat used the laboratories of Henan Institute of Science and Technology. A total of experiment use 360 healthy 1-day-old Avian broiler chickens were randomly divided into three groups, each with 6 replicates, and each replicate with 20 chickens. The study showed that adding Astragalus polysaccharides to poultry diets can significantly increase ADFI and improve FCR (P<0.05). Nutrient metabolism rate is an important indicator to measure the digestion and absorption of nutrients by animals. Its level directly affects the growth performance of animals and also reflects the nutritional value of diets. This study showed that adding Astragalus extract and Glycyrrhiza extract to the diet increased the metabolic rate of crude protein (P <0.05), but had no effect on the apparent metabolic rate of energy, crude fat, calcium and phosphorus. The relative weight of the thymus, spleen and bursal Index can reflect the overall immune function of the body to some extent. It is generally believed that a large immune organ index indicates that the immune organs are well developed, and the body's immunity is high. The study found that adding 0.2% or 0.3% of Astragalus extract significantly increased the Thymus index and Bursa index of broilers (P <0.05), and the spleen index had a tendency to increase. Muscle pH, shear force and drip loss are indicators to evaluate the physical and chemical properties of meat quality. The content of fatty acids in muscle is an index to evaluate the nutritional value of meat quality. This study found that the addition of Astragalus extract and Glycyrrhiza extract to the diet increased the pH of chicken significantly (P<0.05). Compared with the antibiotic group, pH was significantly increased (P<0.05) and pH was significantly decreased (P<0.05) for combination group, and there were no differ-ences for other indicators (P>0.05). Indicating that feeding Astragalus extract and Glycyrrhiza extract can effectively alleviate the glycogen caused by the stress of broilers after slaughter Glycolysis. Fatty acid is an important chemical substance that constitutes fat, and it is also an important factor that affects the flavor of meat. This study showed that the addition of Astragalus Extract and Glycyrrhiza Extract to the diet increased the SFA, USFA, MUFA, PUFA, and EFA in muscles, but there was no significant change, indicating that the addition of Astragalus and Glycyrrhiza extract under this test condition Does not affect the flavor of the meat. In summary, Adding 300 mg/kg Astragalus extract and 150 mg/kg Glycyrrhiza extract to the diet can improve the performance and immune function of broilers and the freshness of chicken meat, and can be used as a substitute for antibiotics in the poultry industry. Метою наших досліджень було вивчити вплив екстракту astragalus та екстракту glycyrrhiza на продуктивність бройлерів, швидкість метаболізму поживних речовин, індекс внутрішніх органів та якість м’яса. Експеримент був проведений в Юньнаньській академії тваринництва, для визначення якості м’яса використовували лабораторії науково-технічного інституту у місті Хенань. Всього в експерименті було використано 360 здорових 1-денних курчат-бройлерів, які були випадковим чином поділені на три групи, кожна з яких мала 6 повторів, і кожна по 20 курчат у групі. Дослідження показало, що додавання полісахаридів astragalus до раціону птиці може значно збільшити ADFI (середньодобове спожи-вання корму) та покращити FCR (коефіцієнт конверсії корму) (P <0,05). Швидкість метаболізму поживних речовин є важливим показником для вимірювання травлення та засвоєння поживних речовин тваринами. Його рівень безпосередньо впливає на показники росту тварин, а також відображає харчову цінність раціону. Це дослідження показало, що додаван-ня до раціону екстракту astragalus та екстракту glycyrrhiza збільшує швидкість метаболізму сирого білку (Р <0,05), але має низку ефективність на швидкість метаболізму енергії, сирого жиру, кальцію та фосфору. Відносна вага таких орга-нів як тимус, селезінки та показник бурсального індексу може певною мірою відображати загальну імунну функцію організму. Вважається, що великий індекс імунних органів вказує на те, що імунні органи добре розвинені, а імунітет організму високий. Дослідження показало, що додавання 0,2% або 0,3% екстракту astragalus значно збільшило індекс тимусу та індекс бурси бройлерів (Р <0,05), а індекс селезінки мав тенденцію до зростання. Показник РН м’язів, сила заклякання та вологоутримуюча здатність є показниками для оцінки фізичних та хімічних властивостей якості м’яса. Це дослідження показало, що додавання до раціону екстракту astragalus та екстракту glycyrrhiza суттєво впливає на показник рН курки. У порівнянні з групою антибіотиків показник рН значно збільшився (Р <0,05), при цьому рН комбінованої групи значно знизився (Р <0,05), для інших показників відмінностей не було (Р> 0,05). Вміст жирних кислот у м’язах є показником для оцінки харчової цінності якості м’яса. Жирна кислота є важливою хімічною речовиною, що входить до складу жиру, а також є важливим фактором, що впливає на смак м’яса. Це дослідження показало, що додавання до раціону екстракту astragalus та екстракту glycyrrhiza збільшувало вміст SFA, USFA, MUFA, PUFA та EFA у м’язах, що свідчить про те, що додавання екстракту astragalus та glycyrrhiza за цих умови досліджень суттєво покращує показники свіжості м’яса, але при цьому не вплинули на смак м’яса. Таким чином, додавання до раціону 300 мг/кг екстракту astragalus та 150 мг/кг екстракту glycyrrhiza може покращити продуктивність та імунну функцію бройлерів та свіжість курячого м’яса, а також може використовуватися як замінник антибіотиків у птахівництві.
Опис: Целью наших исследований было изучить влияние экстракта astragalus и экстракта glycyrrhiza на производительность бройлеров, скорость метаболизма питательных веществ, индекс внутренних органов и качество мяса. Эксперимент был проведен в Юньнаньской академии животноводства, для определения качества мяса использовали лаборатории научно-технического института в городе Хэнань. Всего в эксперименте было использовано 360 здоровых 1-дневных цыплят-бройлеров, которые были случайным образом разделены на три группы, каждая из которых имела 6 повторов, и каждая по 20 цыплят в группе.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9535
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdf622,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.