00 DSpace/Manakin Repository

Ветеринарно-санітарна експертиза м’яса кролів в умовах лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи м. Конотоп

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Немолот, Я. О.
dc.contributor.author Немолот, Я. О.
dc.date.accessioned 2013-06-12T09:03:37Z
dc.date.available 2013-06-12T09:03:37Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Факультет ветеринарної медицини; наук. керівник І. С. Дахно uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1119
dc.description Большой экономический ущерб наносят заболевания кроликов, вызванных бактериями из родов Citrobacter, Klebsiella, Enterobacter, Yersinia, Serratia, Hafnia, Pseudomonas и некоторые другие. Продукты убоя кроликов, загрязнении патогенными возбудителями, могут быть потенциальными источниками инфекционных заболеваний, токсикоинфекций и токсикозов у человека. За последние годы на эпидемический уровень выходят пищевые токсикоинфекции и токсикозы, которые оговариваются бактериальной микрофлорой. В течение прошлого десятилетия заболело почти 100 млн. человек. Важным фактором передачи возбудителей пищевых токсикоинфекций и токсикозов являются продукты убоя кроликов, более того, они могут стать субстратом для размножения возбудителей бактериальных инфекций до уровня, нередко становится критическим для потребителя. В этой связи целью исследований было провести ветеринарно - санитарную оценку продуктов убоя кроликов, которые реализуюься на рынке в г. Конотоп. uk_UK
dc.description.abstract Великих економічних збитків завдають захворювання кролів, що спричиняються бактеріями із родів Citrobacter, Klebsiella, Enterobacter, Yersinia, Serratia, Hafnia, Pseudomonas та деякі інші. Продукти убоя кролів, забрудненні патогенними збудниками, можуть бути потенційними джерелами інфекційних захворювань, токсикоінфекцій і токсикозів у людини. За останні роки на епідемічний рівень виходять харчові токсикоінфекції і токсикози, що обумовлюються бактеріальною мікрофлорою. Впродовж минулого десятиріччя захворіло майже 100 млн. людей. Важливим фактором передачі збудників харчових токсикоінфекцій і токсикозів є продукти убою кролів, більш того, вони можуть стати субстратом для розмноження збудників бактеріальних інфекцій до рівня, що нерідко стає критичним для споживача. В зв`язку з цим метою досліджень було провести ветеринарно – санітарну оцінку продуктів убою кролів, які реалізуюься на ринку в м. Конотоп. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний ун-т uk_UK
dc.subject зоонози uk_UK
dc.subject ешерихіоз кролів uk_UK
dc.subject цитробактериоз uk_UK
dc.subject зоонозы uk_UK
dc.subject эшерихиоз кроликов uk_UK
dc.subject цитробактериоз uk_UK
dc.title Ветеринарно-санітарна експертиза м’яса кролів в умовах лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи м. Конотоп uk_UK
dc.title.alternative Ветеринарно-санитарная экспертиза мяса кроликов в условиях лаборатории ветеринарно-санитарной экспертизы г. Конотоп uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу