00 DSpace/Manakin Repository

Технологія отримання кормових дріжджів

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Шейко, Юлдуз Махмудівна
dc.contributor.author Sheiko, Yulduz Makhmudovna
dc.date.accessioned 2025-05-30T09:36:09Z
dc.date.available 2025-05-30T09:36:09Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Факультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник В. І. Дубовик uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13759
dc.description The qualification work is devoted to the development of a technological scheme for the production of carotene-containing feed yeast by cultivating Rhodotorula glutinis. The qualification work consists of an introduction, seven chapters, a list of used literature of 40 items, a technological scheme and an equipment scheme (format A-1 two sheets). The total volume of the work is 44 pages, 10 tables and 3 figures. Compared to other strains, Rhodotorula glutinis gives a higher yield of the target product. The composition of the nutrient medium for cultivation has been substantiated. Taking into account the composition of the nutrient medium, a scheme for its preparation has been proposed and sterilization modes for its components have been selected. Cultivation of R. glutinis will take place in flasks on rockers, cultivation in an inoculator with a volume of 40 l, 400 l and 3200 l, and production cultivation in a fermenter with a volume of 32 m³ is carried out in compliance with aseptic conditions. Cultivation is stopped when the concentration of carotenoids in the culture liquid reaches 14 mg/ml. The production sections of carotene-containing feed yeast include: a block of auxiliary works (preparation of titrating solutions, and preparation and sterilization of nutrient media), stages of seed preparation and cultivation of culture in a production fermenter. uk_UA
dc.description.abstract Кваліфікаційна робота присвячена розробленню технологічної схеми для виробництва каротиновмісних кормових дріжджів шляхом культивування Rhodotorula glutinis. Кваліфікаційна робота складається із вступу, семи розділів, списку використаної літератури з 40 найменувань, технологічної схеми та апаратурної схеми (формат А-1 два аркуші). Загальний обсяг роботи – 44 сторінки, 10 таблиць та 3 рисунки. У порівнянні з іншими шатмами Rhodotorula glutinis дає більший вихід цільового продукту Обґрунтовано склад поживного середовища для культивування. З урахуванням складу поживного середовища запропоновано схему його підготовки та підібрано режими стерилізації його компонентів. Вирощування R. glutinis буде відбуватись у колбах на качалках, культивуванні в інокуляторі об'ємом 40л, 400л та 3200л, а виробниче культивування у ферментері об'ємом 32м3 здійснюється з дотримання асептичних умов. Культивування припиняють тоді, коли концентрація каротиноїдів у культуральній рідині сягає 14 мг/мл. Ділянки виробництва каротиновмісних кормових дріжджів включають: блок допоміжних робіт (приготування титруючи розчинів, та підготовка та стерилізація поживних середовищ), стадії підготовки посівного матеріалу та вирощування культури у виробничому ферментері. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject каротиноїди uk_UA
dc.subject кормові дріжджі uk_UA
dc.subject R. glutinis uk_UA
dc.subject carotenoids uk_UA
dc.subject feed yeast uk_UA
dc.subject R. glutinis uk_UA
dc.title Технологія отримання кормових дріжджів uk_UA
dc.title.alternative Technology of obtaining feed yeast uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу