Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10384
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПовод, Микола Григорович-
dc.contributor.authorМихалко, Олександр Григорович-
dc.contributor.authorВербельчук, Тетяна Василівна-
dc.contributor.authorЩербина, Олена Вікторівна-
dc.contributor.authorТіщенко, Олександр Сергійович-
dc.contributor.authorPovod, Mykola Hryhorovych-
dc.contributor.authorMykhalko, Oleksandr Hryhorovych-
dc.contributor.authorVerbelchuk, Tetiana Vasylivna-
dc.contributor.authorShcherbyna, Olena Viktorivna-
dc.contributor.authorTishchenko, Oleksandr Serhiiovych-
dc.date.accessioned2023-02-10T09:35:01Z-
dc.date.available2023-02-10T09:35:01Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationЗалежність відгодівельних якостей свиней американського походження від різного типу годівлі [Електронний ресурс] / М. Г. Повод, О. Г. Михалко, Т. В. Вербельчук [та ін.] // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. – Сер. «Тваринництво» / Сумський національний аграрний університет. – Суми : СНАУ, 2021. – Вип. 4 (47). – С. 125-132.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10384-
dc.descriptionIn order to determine the impact of changes in feed type during the transfer of pigs from rearing to fattening on their fattening qualities, an experiment was conducted. The experiment used livestock obtained from local sows of large white and landrace breeds and boars of synthetic line 337 of the American company PIC in the amount of 500 heads. For the study, three groups were formed, which differed from the previous type of feed for rearing and subsequent type of feed for fattening and had different equipment for preparation, transportation and distribution of feed mixtures. It was found that the safety of livestock of the control group, which switched from dry feed to dry, was higher compared to analogues, which were transferred from dry to liquid – by 0,41% and peers who ate only liquid feed, both on rearing and and for fattening by – 1,44%. A statistically significant predominance of the experi mental group III group, which consumed liquid feed mixtures on rearing, was obtained in terms of average daily gain over animals, which during rearing were put on a dry diet by 22,2 kg or 2,54% (p < 0,001 ) – in relation to pigs of the II experimental group and by 27,1 kg or 3,10% (p<0,001) – in relation to pigs of the I control group. Also confirmed the advantage of the experimental young animals of group III in terms of relative growth, which amounted to 1,2 kg or 0,91% (p<0,001) compared with the control. But for group II livestock, it was not significantly predominant. Pigs that consumed dry feed on both rearing and fattening showed better preserva tion rates by 0,4% and feed conversion by 0,05 kg or 1,76% – than in the second experimental group and by 0,11 kg or 3,87% – than in the third experimental group. The design features and technological characteristics of the equipment for preparation and distribution of feed did not have a confirmed effect on the fattening characteristics of pigs. The index of fattening qualities was better in pigs that were transferred from liquid to liquid feed for fattening compared to analogues that were transferred from dry to dry diet – by 2,8 points, and compared to peers that were transferred from dry to liquid – by 2,1 points.uk_UA
dc.description.abstractЗ метою визначення впливу змін типу корму при переведенні свиней з дорощування на відгодівлю на їх відгодівельні якості був проведений дослід, для якого використано поголів’я, отримане від помісних свиноматок великої білої та ландрас порід і кнурів синтетичної лінії 337 американської компанії PIC в кількості 500 голів. Для проведення дослідження було сформовано три групи, які відрізнялися попереднім типом корму на дорощуванні та подальшим типом корму на відгодівлі і мали різне обладнання для приготування, транспортування та роздачі кормосумішей. Встановлено, що збереженість поголів’я контрольної групи, яке перейшло із сухого корму на сухий, була вищою відносно аналогів, які були переведені із сухого на рідкий – на 0,41% та однолітків, що харчувались виключно рідким кормом, як на дорощуванні, так і на відгодівлі на – 1,44%. Отримано статистично вірогідне переважання дослідного поголів’я ІІІ групи, яке споживало рідкі кормо-суміші на дорощуванні, за показником середньодобового приросту над тваринами, які під час дорощування були поставлені на сухий раціон на 22,2 кг або 2,54% (р < 0,001) – відносно свиней ІІ дослідної групи та на 27,1 кг або 3,10% (р < 0,001) – відносно свиней І контрольної групи. Також підтверджена перевага піддослідного молодняку ІІІ групи за показником відносного приросту, яка склала 1,2 кг або 0,91% (р < 0,001) порівняно з контролем. Але відносно поголів’я ІІ групи вона не мала достовірно переважаючих значень. Свині, які споживали сухі корми як на дорощуванні, так і на відгодівлі демонстрували кращі показники збереженості на 0,4% та гірші показники конверсії корму на 0,05 кг або 1,76% – ніж у ІІ дослідній групі та на 0,11 кг або 3,87% – ніж у ІІІ дослідній групі. Конструктивні особливості та технологічні характеристики обладнання для приготування та роздавання кормів не мали підтвердженого впливу на відгодівельні характеристики свиней. Індекс відгодівельних якостей був кращим у свиней які переводились із рідкого на рідкий корм на відгодівлі відносно аналогів, які переводились із сухого на сухий раціон – на 2,8 бала, та відносно однолітків, які переводились із сухого на рідкий – на 2,1 бала.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectінтенсивність ростуuk_UA
dc.subjectтип кормуuk_UA
dc.subjectвідгодівля свинейuk_UA
dc.subjectgrowth intensityuk_UA
dc.subjectfeed typeuk_UA
dc.subjectpig fatteninguk_UA
dc.titleЗалежність відгодівельних якостей свиней американського походження від різного типу годівліuk_UA
dc.title.alternativeFattening qualities of American pigs origin at different types of feedinguk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
10.pdf704,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.