Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11294
Назва: | Управління конкурентоспроможністю агросервісного підприємства |
Інші назви: | Management of the competitiveness of an agricultural service enterprise |
Автори: | Мусієнко, Дмитро Олегович Musienko, Dmytro Olegovich |
Ключові слова: | управління ефект ефективність управління management effect management efficiency |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Факультет економіки та менеджменту ; наук. керівник Л. О. Дашутіна |
Короткий огляд (реферат): | Основною характеристикою підприємства, з точки зору, конкурентної боротьби є його конкурентоспроможність. Вона визначає життєздатність підприємства, результати його виробничо-збутової діяльності в умовах ринкової конкуренції. Конкуренція примушує підприємства всіх форм власності постійно відслідковувати зміни попиту та пропозиції, вартості матеріальних ресурсів, зменшувати витрати на виробництво, покращувати якість своєї продукції та послуг, що реалізуються на ринку, підвищувати свою конкурентоспроможність. Здатність підприємства вести суперництво на внутрішньому та світових ринках отримала втілення в категорії «конкурентоспроможність». Метою даної кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних засад та практичних напрямків підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств. У процесі дослідження були використані такі методи: сукупність способів наукового пізнання, методів і прийомів, що використовувалися в процесі теоретичного та методологічного дослідження; методи системно-структурного і порівняльного аналізу (при аналізі конкурентних переваг підприємств); історичний (дослідження еволюції поглядів на проблему конкуренції та конкурентоспроможності), метод структурно-логічного аналізу та економіко-статистичний метод (при аналізі існуючих оцінок конкурентоспроможності підприємства), метод порівняння і кількісного аналізу показників діяльності організації за досліджуваний період; розрахунково-аналітичні методи обчислення економічних та фінансових показників діяльності товариства; методи роботи з документами; методи спостереження за діяльністю підприємства, методи прогнозування з метою виявлення резервів удосконалення управління конкурентоспроможністю організацією. У кваліфікаційній роботі автором вивчено теоретико-методичні засади управління конкурентоспроможністю підприємства; визначено мережу факторів формування конкурентоспроможності підприємства; проведено комплексну оцінку стану рівня конкурентоспроможності ТОВ «ЮПІТЕР 9 АГРОСЕРВІС»; проаналізовано організаційно-господарську діяльність підприємства; виявлено конкурентні позиції підприємства на ринку агросервісної продукції; обґрунтовано шляхи підвищення рівня конкурентоспроможності підприємства; розроблено конкурентну стратегію ТОВ «ЮПІТЕР 9 АГРОСЕРВІС»; досліджено напрями удосконалення управління конкурентоспроможністю продукції товариства в умовах глобалізації. |
Опис: | The main characteristic of the enterprise, from the point of view of competition, is its competitiveness. It determines the viability of the enterprise, the results of its production and sales activities in the conditions of market competition. Competition forces enterprises of all forms of ownership to constantly monitor changes in supply and demand, the cost of material resources, reduce production costs, improve the quality of their products and services sold on the market, and increase their competitiveness. The company's ability to compete on the domestic and global markets was embodied in the «competitiveness» category. The purpose of this qualification work is to substantiate the theoretical foundations and practical directions of increasing the competitiveness of agricultural enterprises. The following methods were used in the research process: a set of methods of scientific knowledge, methods and techniques used in the process of theoretical and methodological research; methods of system-structural and comparative analysis (when analyzing the competitive advantages of enterprises); historical (the study of the evolution of views on the problem of competition and competitiveness), the method of structural-logical analysis and the economic-statistical method (when analyzing the existing estimates of the competitiveness of the enterprise), the method of comparison and quantitative analysis of the indicators of the organization's activity during the researched period; calculation and analytical methods of calculating the economic and financial indicators of the company's activity; methods of working with documents; methods of monitoring the company's activities, methods of forecasting in order to identify reserves for improving the organization's competitiveness management. In the qualification work, the author studied the theoretical and methodological principles of managing the competitiveness of the enterprise; the network of factors forming the competitiveness of the enterprise is determined; a comprehensive assessment of the level of competitiveness of «JUPITER 9 AGROSERVIS» LLC was carried out; the organizational and economic activity of the enterprise was analyzed; competitive positions of the enterprise in the market of agro-service products were revealed; the ways of increasing the level of competitiveness of the enterprise are substantiated; the competitive strategy of «JUPITER 9 AGROSERVIS» LLC was developed; directions for improving the management of the competitiveness of the company's products in the conditions of globalization were investigated. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11294 |
Розташовується у зібраннях: | Економіки та менеджменту |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Мус_єнко диплом.pdf Restricted Access | 2,08 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.