Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11417
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorУстименко, Юлія Сергіївна-
dc.contributor.authorUstymenko, Yu. S.-
dc.date.accessioned2024-01-23T09:40:00Z-
dc.date.available2024-01-23T09:40:00Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationФакультет економіки та менеджменту ; наук. керівник М. І. Гордієнкоuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11417-
dc.descriptionThe paper examines the theoretical, methodical and practical aspects of accounting and control of the efficiency of the use of stocks in food establishments on the example of the limited liability company «Crox Foods», Sumy. The relevance of the research topic is due to the temporary deterioration of Ukraine's situation, however, the economy is trying to develop and strengthen. New food establishments are opening: restaurants, cafes and coffee shops, providing citizens with new jobs and supporting state and local budgets with taxes. Effective planning, procurement and inventory management are important aspects to ensure the sustainable operation of food establishments. But control over these stocks is equally important and a priority. The limited liability company «Crox Foods», which is the object of the study, was created precisely to provide the population of the regional center and guests of the city with mobile food services. The analysis of the latest research and scientific publications on accounting, taxation, analysis and control made it possible to identify the main directions of research on a certain topic. Separate results of the scientific research of the qualification work have elements of scientific novelty, namely: a refined interpretation of the concept of "stocks" is proposed, which takes into account the various aspects of the specified category, is more suitable for the needs of management, includes components from different approaches and provides an opportunity to deepen the understanding of the term; it is substantiated that the production of competitive products of catering establishments is impossible without effective management, and the quality and timeliness of obtaining information directly depends on the accounting policy of the company and the state of accounting; it has been proven that the organization and management of the main production at enterprises will become more efficient, due to the use of the latest information technologies in accounting and management as a whole; the main priority directions for improving the efficiency of catering establishments of various organizational and legal forms, due to the increase of investment attractiveness, with the aim of further increasing the opportunities of the industry, have been revealed.uk_UA
dc.description.abstractВ роботі розглянуто теоретично, методичні та практичні аспекти побудови обліку та контроль ефективності використання запасів у закладах харчування на прикладі товариства з обмеженою відповідальністю «Крокс Фудс», м. Суми. Актуальність теми дослідження зумовлена тимчасовим погіршенням становища України, проте економіка намагається розвиватись та укріплюватись. Відкриваються нові заклади харчування: ресторани, кафе та кав’ярні, надаючи громадянам нові робочі місця та підтримуючи державний та місцевий бюджети податками. Ефективне планування, закупівля та облік запасів є важливими аспектами для забезпечення сталого функціонування закладів харчування. Але також не менш важливим та пріоритетним є контроль за цими запасами. Товариство з обмеженою відповідальністю «Крокс Фудс», що виступає об’єктом дослідження, якраз і було створене для забезпечення населення обласного центру та гостей міста послугами мобільного харчування. Проведений аналіз останніх досліджень та наукових публікацій з обліку, оподаткування, аналізу та контролю дозволив виявити основні напрями досліджень за визначеною тематикою. Окремі результати наукового дослідження кваліфікаційної роботи мають елементи наукової новизни, а саме: запропоновано уточнене трактування поняття «запасів», що враховує різносторонні аспекти зазначеної категорії, є більш пристосованими для потреб управління, включає в себе компоненти за різних підходів та дає можливість поглибити розуміння терміну; обґрунтовано, що виробництво конкурентоспроможної продукції закладів харчування неможливе без ефективного менеджменту, а якість і своєчасність отримання інформації напряму залежить від облікової політики товариства та стану обліку; доведено, що організація та управління основним виробництвом на підприємствах стануть більш ефективнішими, за рахунок застосування інформаційних новітніх технологій в обліку та управлінні в цілому; розкрито основні пріоритетні напрями підвищення ефективності діяльності закладів харчування різних організаційно-правових форм, за рахунок підвищення інвестиційної привабливості, з метою подальшого нарощування можливостей галузі.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectзаклад харчуванняuk_UA
dc.subjectзапасиuk_UA
dc.subjectоблікuk_UA
dc.subjectcatering establishmentuk_UA
dc.subjectstocksuk_UA
dc.subjectaccountinguk_UA
dc.titleТеоретико-практичні аспекти обліково-контрольного процесу операцій із запасами закладів харчуванняuk_UA
dc.title.alternativeTheoretical and practical aspects of the accounting and control process of operations with stocks of catering establishmentsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Економіки та менеджменту

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
УСТИМЕНКО Ю.С._диплом.pdf
  Restricted Access
1,72 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.