Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11576
Назва: Оптимізація технології годівлі корів в умовах ТДВ «Маяк» Охтирського району Сумської області
Інші назви: Optimization of cow feeding technology in the conditions of the "Mayak" TDV of the Okhtyr district of the Sumy region
Автори: Банько, Максим Григорович
Banko, Maksym Hryhorovych
Ключові слова: корми
раціон
продуктивність
fodder
ration
productivity
Дата публікації: 2023
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. О. Опара
Короткий огляд (реферат): У магістерській роботі проведено аналіз стану галузі кормовиробництва в господарстві, здійснено оптимізацію технології годівлі великої рогатої худоби. Проведений аналіз виробничих показників показав, що тваринництво, в умовах воєнного часу демонструє фінансову стійкість. За результатами лабораторних досліджень корми, які застосовують в господарстві для годівлі корів і молодняку великої рогатої худоби мають достатньо високу поживність і кормову цінність. За вмістом енергії, протеїну та основних факторів живлення раціони відповідають зазначеному рівню продуктивності. У середньому за виділеною сукупністю корів вміст сечовини в молоці становив 27,3 мг %, що вказує на надлишок азоту та сирого протеїну в рубці. Кінцевим результатом удосконалення системи годівлі корів загально-змішаними раціонами буде підвищення рентабельності виробництва молока до 36,3%, що на 4,1% вище за попередні значення.
Опис: In the master's thesis, an analysis of the state of the fodder production industry in the economy was carried out, optimization of cattle feeding technology was carried out. The analysis of production indicators showed that animal husbandry demonstrates financial stability in wartime conditions. According to the results of laboratory studies, the fodder used in the farm for feeding cows and young cattle has a sufficiently high nutritional value and fodder value. The rations correspond to the indicated level of productivity by the content of energy, protein and basic nutritional factors. On average, the urea content in the milk of the selected group of cows was 27.3 mg%, which indicates an excess of nitrogen and crude protein in the rumen. The final result of improving the system of feeding cows with general mixed rations will be an increase in the profitability of milk production to 36.3%, which is 4.1% higher than the previous values.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11576
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Банько М.Г..pdf
  Restricted Access
1,38 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.