Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11578
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМаксименко, Микола Михайлович-
dc.contributor.authorMaksimenko, Mykola Mikhailovich-
dc.date.accessioned2024-02-05T09:29:41Z-
dc.date.available2024-02-05T09:29:41Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. В. Попсуйuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11578-
dc.descriptionPurpose of the research: analysis of the features of industrial technology for growing broiler chickens in the conditions of the Ladyzhyn branch of Vinnytsia Poultry Farm LLC and comparison of the influence of lighting modes on fattening and slaughter indicators of broiler chickens. Subject of research: fattening, meat productivity of broilers, technological aspects of growing from planting to slaughter, feed consumption per unit of growth and viability of chickens. The results of the research. By means of a scientific and production experiment, the most effective lighting scheme was determined. It has been confirmed that the right lighting mode and intensity affect the activity of chickens and their development during the growing process. To stimulate activity in the first week of cultivation, for effective feed consumption and the development of the immune system, it is desirable to create an optimal period of darkness in the house on the third day - 2 hours. From the 11th day of cultivation, it is advisable to gradually reduce the illumination level from 30 to 10 lux, and maintain this light regime until the end of cultivation. This will create additional prerequisites for improving the efficiency of chicken production.uk_UA
dc.description.abstractМета досліджень: аналіз особливостей промислової технології вирощування курчат-бройлерів в умовах Ладижинської філії ТОВ «Вінницька птахофабрика» та порівняння впливу режимів освітлення на відгодівельні і забійні показники курчат бройлерів. Предмет досліджень: відгодівельна, м’ясна продуктивність бройлерів, технологічні аспекти вирощування від посадки і до забою, витрати кормів на одиницю приросту та життєздатність курчат. Результати досліджень: Шляхом науково-виробничого експерименту визначена найбільш ефективна схема освітлення. Підтверджено, що правильно підібраний режим освітлення та інтенсивність впливають на активність курчат і їх розвиток в процесі вирощування. Для стимуляції активності в перший тиждень вирощування для ефективного споживання корму і розвитку імунної системи бажано створювати оптимальний період темноти в пташнику на третій день - 2 години. З 11 дня вирощування доцільно поступово зменшувати рівень освітленості з 30 до 10 лк, і підтримувати цей світловий режим до кінця вирощування. Це створить додаткові передумови для підвищення ефективності виробництва курятини.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectвирощування курчатuk_UA
dc.subjectкроси бройлерівuk_UA
dc.subjectосвітленість пташниківuk_UA
dc.subjectrearing chickensuk_UA
dc.subjectbroiler crossesuk_UA
dc.subjectillumination of poultry housesuk_UA
dc.titleТехнологічні особливості та оптимізації вирощування курчат-бройлерів в умовах Ладижинської філії птахокомплексу ТОВ «Вінницька птахофабрика»uk_UA
dc.title.alternativeTechnological features and optimization of broiler chicken rearing in the conditions of the Ladyzhyn branch of the poultry complex of Vinnytsia Poultry Farm LLC"uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Максименко М.М..pdf
  Restricted Access
2,28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.