Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11582
Назва: Оптимізація технології вирощування телят молочного періоду в умовах СТОВ ім. Шевченка Сумського району
Інші назви: Optimizing the technology of rearing calves during the dairy period in the conditions of STOV named after Shevchenko of the Sumy district
Автори: Єрмак, Вадим Юрійович
Yermak, Vadym Yuriyovych
Ключові слова: корми
стартерний комбікорм
продуктивність
fodder
starter feed
productivity
Дата публікації: 2023
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. О. Опара
Короткий огляд (реферат): У магістерській роботі проведено аналіз діючої в господарстві технології вирощування телят раннього віку та запропоновано дієві заходи по її удосконаленню. СТОВ ім. Шевченка є одним з найбільших за поголів’ям великої рогатої худоби та обсягами виробництва молока в Сумському регіоні господарством. Насьогодні протягом перших двох місяців телицям випоюють 192 л незбираного молока. З першого тижня їх починають привчати до споживання престартерного комбікорму. Основним білковим кормів в цьому комбікормі виступає соєва макуха(36%). Комплекс макро- та мікроелементів, вітамінів та кормових добавок забезпечує 4% премікс. Застосування розроблених рецептів престартерних та стартерних комбікормів при вирощуванні телят-молочників забезпечило одержання за період 1,7 кг додаткового приросту. Середньодобовий приріст в дослідній групі був більшим на 9 г, або 1,1%, а вартість витрачених кормів меншою на 4,4 %, або 2,1 грн. на кожний кг приросту живої маси. Також тварини дослідної групи витрачали на приріст менше енергії, протеїну та інших факторів живлення, що свідчить також на користь дослідної групи.
Опис: In the master's thesis, an analysis of the technology of raising young calves in the economy was carried out and effective measures for its improvement were proposed. STOV named after Shevchenko is one of the largest farms in the Sumy region in terms of cattle population and milk production. Today, during the first two months, heifers drink 192 liters of whole milk. From the first week, they begin to accustom them to the consumption of pre-starter compound feed. Soybean cake (36%) is the main protein feed in this compound feed. A complex of macro- and microelements, vitamins and feed additives provides 4% premix. The use of the developed recipes of pre-starter and starter compound feeds during the rearing of dairy calves provided an additional gain of 1.7 kg during the period. The average daily gain in the experimental group was higher by 9 g, or 1.1%, and the cost of spent feed was lower by 4.4%, or UAH 2.1. for each kg of live weight gain. Also, the animals of the experimental group spent less energy, protein and other nutritional factors on growth, which also indicates in favor of the experimental group.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11582
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Єрмак В.Ю..pdf
  Restricted Access
1,43 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.