Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11583
Назва: | Дослідження технологічного процесу переробки молочної сировини та виробництва йогурту в умовах ТОВ «Мілкіленд-Україна» філії Сумський молочний завод ДП «Аромат» |
Інші назви: | Investigation of the technological process of processing dairy raw materials and production of yogurt in the conditions of LLC "Milkiland-Ukraine", a branch of the Sumy Dairy Plant of the State Enterprise "Aromat |
Автори: | Красій, Аліна Олександрівна Krasiy, Alina Oleksandrivna |
Ключові слова: | йогурт органолептичні властивості йошта yogurt organoleptic properties yoshta |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник М. Ф. Приходько |
Короткий огляд (реферат): | Мета досліджень: дослідити технологічні операції під час переробки молочної сировини та виробництва йогурту, вивчення основних фізико-хімічних та органолептичних характеристик йогурту, що містить харчове волокно фіброгам та наповнювач із плодів йошти, виготовлених за удосконаленою технологією. Предмет досліджень: молочна сировина; йогурт. Результати досліджень: встановлено, що наповнювач із плодів йошти надає дослідним пробам йогурту приємного кислуватого смаку та аромату значних змін консистенції йогурту наявність наповнювача із плодів йошти не викликає; результати проведених досліджень доводять доцільність використання наповнювача із плодів йошти у виготовленні йогурту, збагаченого харчовим волокном фіброгам; завдяки використанню цього натурального наповнювача підвищується біологічна цінність йогурту, продукт набуває гарних органолептичних властивостей, виключається внесення барвників і ароматизаторів, в результаті чого отримується цілком натуральний йогурт із бажаними показниками якості. Результатом роботи є висновки та рекомендації, щодо вдосконалення технології виробництва йогурту. |
Опис: | The purpose of research: to investigate technological operations during the processing of dairy raw materials and yogurt production, to study the main physico-chemical and organoleptic characteristics of yogurt containing dietary fiber fibrogam and filler from yoshta fruits, made according to improved technology. Subject of research: dairy raw materials; yogurt. Research results: the presence of filler from the fruits of yoshta does not cause significant changes in the consistency of yogurt; the results of the conducted research prove the expediency of using a filler from yoshta fruits in the production of yogurt enriched with dietary fiber fibrogam; due to the use of this natural filler, the biological value of yogurt increases, the product acquires good organoleptic properties, the addition of dyes and flavorings is excluded, resulting in a completely natural yogurt with the desired quality indicators. The result of the work is conclusions and recommendations for improving the technology of yogurt production. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11583 |
Розташовується у зібраннях: | Біолого-технологічний |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Красiй_А.О..pdf Restricted Access | 1,9 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.