Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11592
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКриворученко, Лідія Володимирівна-
dc.contributor.authorKryvoruchenko, Lidiia Volodymyrivna-
dc.date.accessioned2024-02-05T12:43:27Z-
dc.date.available2024-02-05T12:43:27Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. Г. Михалкоuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11592-
dc.descriptionPurpose: study, analysis and improvement of pig feeding technology at Globinsky Swine Complex LLC. Subject of research: fattening and slaughtering qualities of fattening pigs and efficiency of production of pig farming products Research results: the use of the method of liquid fattening of pigs, compared to the use of dry feed, led to an increase in the average weight at the time of removal from fattening by 5.8%, the intensity of their growth according to the indicator of absolute, average daily and relative growth by 7.10%, 7.03 % and 1.89%, respectively, and to reduce the age of reaching 100 kg by 8.2 days. When feeding young fattening pigs with liquid feed, a higher weight of the paired carcass was also obtained by 4.41%, the weight of the cooled carcass by 4.16%, the thickness of lard at the withers by 8.13%, the thickness of lard above the 6-7 thoracic vertebra by 16, 29%, the thickness of the fat in the sacrum by 13.95%, the thickness of the fat above the 3-4 vertebra by 19.91%. Pigs that consumed liquid feed mixtures differed from their counterparts that were given dry feed by having a higher neck weight by 6.67%, shoulder blades by 8.26%, a greater weight and proportion of loin in the carcass by 15.79% and 10.61%, respectively, and had an advantage in the weight of the bone by 12.57% and its share in the carcass and 7.66%. Also, pigs using the liquid feeding system had a higher meat mass by 8.33% and a higher fat mass and content by 6.61% and 10.81%, respectively. The economic analysis of the results of fattening using liquid and dry methods of feeding revealed a higher profit from the sale of one fattened pig by UAH 896.03 and a higher profitability of fattening one head by 0.07% when using liquid feed compared to using dry feed.uk_UA
dc.description.abstractМета: вивчення, аналіз та покращення технології годівлі свиней у ТОВ НВП «Глобинський свинокомплекс». Предмет досліджень: відгодівельні та забійні якості свиней на відгодівлі та ефективність виробництва продукції свинарства Результати досліджень: використання способу рідкої відгодівлі свиней, порівняно із застосуванням сухих кормів, призвело до зростання середньої маси при знятті з відгодівлі на 5,8%, інтенсивності їх росту за показником абсолютного, середньодобового та відносного приросту на 7,10%, 7,03% та 1,89% відповідно та до скорочення віку досягнення маси 100 кг на 8,2 дні. При згодовуванні відгодівельному молодняку свиней рідкого корму також було отримано вищу масу парної туші на 4,41%, масу охолодженої туші на 4,16%, товщину шпику в холці на 8,13%, товщину шпику над 6-7 грудним хребцем на 16,29%, товщину шпику в крижах на 13,95%, товщину шпику над 3- 4 хребцем на 19,91%. Свині, що споживали рідкі кормосуміші відрізнялися від аналогів, яким давали сухі корми вищою масою ошийку на 6,67%, лопатки на 8,26%, більшою вагою та часткою корейки в туші на 15,79% та 10,61% відповідно та мали перевагу за масою окосту на 12,57% та його часткою в туші та 7,66%. Також у свиней за використання системи рідкої годівлі встановлено вищу масу м’яса на 8,33% та масу і вміст жиру на 6,61% та 10,81% відповідно. Економічний аналіз результатів відгодівлі за використання рідкого та сухого способів годівлі виявив вищий прибуток від реалізації одного відгодованого підсвинка на 896,03 грн та вищу рентабельність відгодівлі однієї голови на 0,07% за використання рідких кормів порівняно із застосування сухого корму.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectкормосумішіuk_UA
dc.subjectспосіб годівліuk_UA
dc.subjectкормuk_UA
dc.subjectfodder mixesuk_UA
dc.subjectfeeding methoduk_UA
dc.subjectfodderuk_UA
dc.titleДослідження впливу різних типів кормів на відгодівельні та забійні якості свиней у ТОВ НВП «Глобинський свинокомплекс»uk_UA
dc.title.alternativeStudy of the effect of different types of feed on the fattening and slaughtering qualities of pigs at the Globinsky Swine Complex LLCuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом Криворученко Л.В.pdf
  Restricted Access
1,63 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.