Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11686
Назва: Порівняльна характеристика гастрономічного туризму Італії та України
Інші назви: Comparative characteristics of gastronomic tourism in Italy and of Ukraine
Автори: Терещенко, Єлизавета Ігорівна
Tereshchenko, Yelyzaveta Ihorivna
Ключові слова: туризм
міжнародний туризм
гастрономічний туризм
tourism
international tourism
gastronomic tourism
Дата публікації: 2023
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Факультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник О. В. Коваленко
Короткий огляд (реферат): В даній роботі зазначено, що гастрономічний та винний туризм здатний поєднати досвід, сезонну адаптацію, стійкість та інновації. Він є одним із головних двигунів туристичного сектору, що стимулює мандрівників з усього світу відвідувати національні напрямки. Це створює економічну цінність для регіонів, нові можливості для секторів туризму та виробництва агропродовольчої продукції. В роботі проведено порівняльну характеристику гастрономічного туризму двох країн – Італії та України. В кваліфікаційній (бакалаврській) роботі розглянуто теоретичні аспекти та особливості організації гастрономічного туризму по кожній окремій країні (Україна та Італія). Також у дослідженні проаналізовано економічні та правові засади організації гастрономічних турів на прикладі України та Італії. Було розроблено та висвітлено пропозиції та рекомендації щодо створення багатоденного гастрономічного туру під назвою «CiboTur». В даній роботі зазначено, що отримані результати й висновки можуть уточнити й удосконалити розвиток гастрономічного туризму на сучасному етапі становлення туристичної галузі України та Італії. Також дане дослідження надає можливості практичного використання розробленого у ній гастрономічного туру, що має назву «CiboTur». Робота складається зі вступу, трьох розділів, загальних висновків, списку використаних джерел, додатків.
Опис: This paper states that gastronomic and wine tourism is able to combine experience, seasonal adaptation, sustainability and innovation. It is one of the main engines of the tourism sector, which encourages travelers from all over the world to visit national destinations. This creates economic value for the regions, new opportunities for the tourism and agri-food sectors. This paper provides a comparative description of gastronomic tourism in two countries – Italy and Ukraine. The qualification (bachelor's) thesis examines the theoretical aspects and peculiarities of the organization of gastronomic tourism in each individual country (Ukraine and Italy). The study also analyzed the economic and legal principles of organizing gastronomic tours using the examples of Ukraine and Italy. Proposals and recommendations for the creation of a multi-day gastronomic tour called "CiboTur" were developed and highlighted. This paper states that the obtained results and conclusions can clarify and improve the development of gastronomic tourism at the current stage of the formation of the tourism industry of Ukraine and Italy. Also, this study provides opportunities for practical use of the gastronomic tour developed in it, called "CiboTur". The work consists of an introduction, three sections, general conclusions, a list of used sources, and appendices.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11686
Розташовується у зібраннях:Агротехнологій та природокористування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
242 Туризм Дипломна робота Терещенко Єлізавета Юріївна.pdf
  Restricted Access
3,97 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.