Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12585
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Конельський, В. І. | - |
dc.contributor.author | Konelskij, V. I. | - |
dc.date.accessioned | 2024-10-09T10:57:54Z | - |
dc.date.available | 2024-10-09T10:57:54Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Факультет агротехнологій та природокористування | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12585 | - |
dc.description | The qualification work deals with the issue of comparative evaluation of soil cultivation methods in the formation of reserves of available moisture in the soil, weed control and optimization of the nutritional regime of barley, its yield and parameters of economic attractiveness of cultivation. The research was conducted during 2023-2024. In the experiment, the object of research was moisture availability and productivity of barley, depending on the methods of main processing. The subject of research is methods of soil cultivation, typical chernozem with little humus, spring barley. Conclusions. As a result of the study, it was determined that shelfless cultivation to a depth of 20-22 cm contributed to the formation of the largest reserves of productive moisture both in the 0-30 cm layer - 34.9-20.6 mm, and in the meter layer - 144-81.5 mm, the lowest density of the 0-30 cm soil layer is 1.14-1.17 g/cm3, the highest nitrogen content is 14.8-12.5, phosphorus is 11.2-10.3, and potassium is 11.2-9, 7 mg/100 g of soil, which ensured the highest grain yield - 5.25 t/ha and the best cost price - 3550 UAH/t, and profitability - 4987 UAH/ha. For the cultivation of high yields of Shedevr barley in farm conditions, we suggest to carry out the main tillage after corn with a combined tiller to a depth of 20- 22 cm. | uk_UA |
dc.description.abstract | У кваліфікаційній роботі розглянуто питання порівняльної оцінки способів обробітку ґрунту у формуванні запасів доступної вологи в ґрунті, контролюванні забур’яненості та оптимізації поживного режиму ячменю, його урожайності та параметрів економічної привабливості вирощування. Дослідження проводили протягом 2023-2024 років. В досліді об’єктом дослідження була вологозабезпеченість та урожайність ячменю, залежно від способів основного обробітку. Предмет дослідження – способи обробітку грунту, чорнозем типовий мало гумусний, ячмінь ярий. Висновки. У результаті дослідження визначено, що проведення безполицевого обробітку на глибину 20-22 см сприяло формуванню найбільших запасів продуктивної вологи як в 0-30 см шарі – 34,9-20,6 мм, так і в метровому – 144-81,5 мм, найнижчої щільності 0-30 см шару ґрунту – 1,14- 1,17 г/см 3 , найвищого вмісту азоту – 14,8-12,5, фосфору – 11,2-10,3 та калію – 11,2-9,7 мг/100 г ґрунту, що забезпечило найвищу врожайність зерна – 5,25 т/га та найліпшу собівартість – 3550 грн/т, і прибутковість – 4987 грн/га. Для вирощування в умовах господарства високих рівнів врожаїв ячменю сорту Шедевр пропонуємо після сої проводити основний обробіток грунту комбінованим безполицевим агрегатом на глибину 20-22 см. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | СНАУ | uk_UA |
dc.subject | ячмінь | uk_UA |
dc.subject | продуктивна волога | uk_UA |
dc.subject | щільність грунту | uk_UA |
dc.subject | barley | uk_UA |
dc.subject | productive moisture | uk_UA |
dc.subject | soil density | uk_UA |
dc.title | Вплив способів обробітку ґрунту на урожайність ячменю в умовах ФОП Карпенко Роменського району | uk_UA |
dc.title.alternative | The influence of tillage methods on barley productivity in the conditions of the Karpenko FOP of the Romen district | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Агротехнологій та природокористування |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Диппломна робота Конельський (1).pdf Restricted Access | 1,37 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.