Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12726
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБандура, Ірина Іванівна-
dc.contributor.authorКошель, Олена Юріївна-
dc.contributor.authorBandura, I. I.-
dc.contributor.authorKoshel, O. Yu.-
dc.date.accessioned2024-10-29T08:15:35Z-
dc.date.available2024-10-29T08:15:35Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБандура І. І. Сучасні тренди використання порошку гриба шампіньйона двоспорового (Agaricus bisporus) в технології січених виробів із птиці [Електронний ресурс] / І. І. Бандура, О. Ю. Кошель // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. – Сер. «Механізація та автоматизація виробничих процесів» / Сумський національний аграрний університет. – Суми : СНАУ, 2023. – Вип. 3 (53). – С. 11-14.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12726-
dc.descriptionThe article presents the results of research on the use of button mushrooms (Agaricus bisporus) powder in the technology of minced meat poultry products. Current trends in the consumption of poultry products with reduced energy value are considered. Attention is drawn to the significant shortage of meat resources and the growing volumes of imported meat raw materials on the food market, which differs from the domestic one in terms of a number of the most important functional properties and chemical composition. The acute need for proteins in the diet of modern man was identified, especially during the period of military operations and in conditions of increased stress. It is noted that the rich nutritional composition of poultry meat in finished products can be enriched with additional valuable components, where at the stage of forming minced meat, recipe compositions can be created that will be balanced in terms of nutritional value and have high organoleptic characteristics. A technological solution to the use of Agaricus bisporus mushroom powder in the production of poultry cutlets is proposed, which is a worthy response to the existing risks and challenges of society, and with the aim of attracting additional consumers, preventing a number of diseases, and improving the vital indicators of the human body. Research has established the amount of powder of Agaricus bisporus added to the recipe of poultry cutlets in the amount of 15% of the mass of minced poultry. A positive effect on the improvement of the organoleptic characteristics of finished products was revealed. The perspective of using this type of mushroom raw material for the purpose of obtaining minced poultry products with a functional purpose is outlined.uk_UA
dc.description.abstractУ статті наведено результати досліджень щодо використання порошку гриба шампіньйона двоспорового (Agaricus bisporus) в технології січених виробів із птиці. Розглянуто сучасні тренди щодо споживання продукції з м’яса птиці зниженої енергетичної цінності. Звертається увага на суттєвий дефіцит м’ясних ресурсів та зростаючі об’єми імпортної м’ясної сировини на продовольчому ринку, відмінного від вітчизняного по ряду найбільш важливих функціональних властивостей і хімічному складу. Визначено гостру потребу в білках у раціоні сучасної людини, особливо в період військових дій та в умовах підвищеного рівня стресу Акцентовано увагу на гостроті проблеми стабілізації якості м’ясних продуктів із птиці. Зазначено, що багатий нутрієнтний склад м’яса птиці в готовій продукції може бути збагачений додатково цінними компонентами, де на стадії формування фаршу можна створювати рецептурні композиції, що будуть збалансовані за харчовою цінністю та матимуть високі органолептичні характеристики. Запропоновано технологічне рішення щодо використання порошку гриба шампіньйона двоспорового (Agaricus bisporus) при виробництві котлет із птиці, що є гідною відповіддю на існуючі ризики та виклики суспільства, та з метою залучення додаткових споживачів, профілактики ряду захворювань, покращення життєво-важливих показників організму людини. Дослідженнями встановлено кількість внесення порошку гриба шампіньйона двоспорового (Agaricus bisporus) до рецептури котлет із птиці у кількості 15%, від маси фаршів із птиці. Виявлено позитивний вплив на покращення органолептичних характеристик готової продукції. Окреслено перспективність використання даного виду грибної сировини з метою одержання січених виробів із птиці функціонального призначення.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectгрибиuk_UA
dc.subjectшампіньйон двосопровийuk_UA
dc.subjectAgaricus bisporusuk_UA
dc.subjectmushroomsuk_UA
dc.subjectbutton mushroomuk_UA
dc.subjectAgaricus bisporusuk_UA
dc.titleСучасні тренди використання порошку гриба шампіньйона двоспорового (Agaricus bisporus) в технології січених виробів із птиціuk_UA
dc.title.alternativeCurrent trends in the use of button mushrooms (Agaricus bisporus) powder in the technology of minced meat poultry productsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
958-Текст статті-1727-1-10-20231204.pdf297,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.