Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13012
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗвягін, В. С.-
dc.contributor.authorZvyagin, V. S.-
dc.date.accessioned2025-01-08T11:51:45Z-
dc.date.available2025-01-08T11:51:45Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationФакультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник І. В. Верещагінuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13012-
dc.descriptionThe qualification work considers the issue of the dependence of winter wheat yield on elements of cultivation technology. The research was conducted in 2023 - 2024 in the conditions of the SFG "Gorkun" of the Sumy district of the Sumy region. As a result of the research, the influence of such factors on the yield of winter wheat as the supply of productive moisture, the choice of the predecessor, as well as elements of cultivation technology was established. Considerable attention is paid to the main elements of winter wheat yield: the number of productive stems, tillering coefficient, the number of grains in the ear and the weight of 1000 grains. Conclusions. To obtain high field germination of seeds and proper development of plants at the beginning of winter, the variety and choice of predecessor play a significant role. In terms of the number of productive stems, tillering coefficient, number of grains in the ear, weight of grain per ear and weight of 1000 grains, the variant where the predecessor of winter wheat was mustard, and the indicators for all parameters had higher values than in the variants where the predecessors were: soybean and sunflower. The maximum yield of winter wheat was recorded in the variety Krayevyd - 5.1 t/ha. The level of profitability of growing the variety was 132%. The determining factors for the formation of the winter wheat yield in the conditions of the SFG "Gorkun" were the variety and choice of predecessor.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі розглянуто питання залежності урожайності пшениці озимої від елементів технології вирощування. Дослідження проводили у 2023 – 2024 рр. в умовах СФГ «Горкун» Сумського району Сумської області. У результаті досліджень встановлено вплив на урожайність пшениці озимої таких факторів, як запас продуктивної вологи, вибір попередника, а також елементи технології вирощування. Значну увагу приділено основним елементам урожайності пшениці озимої: кількості продуктивних стебел, коефіцієнту кущення, кількості зерен у колосі та масі 1000 зерен. Висновки. Для отримання високої польової схожості насіння та належний розвиток рослин при вході в зиму, істотну роль відіграють сорт та вибір попередника. За кількістю продуктивних стебел, коефіцієнтом кущіння, кількістю зерен у колосі, масою зерна з колоса та масою 1000 зерен варіант, де попередником пшениці озимої була гірчиця, там і показники за всіма параметрами мали вищі значення, ніж по варіантах, де попередниками були: соя та соняшник. Максимальна урожайність пшениці озимої зафіксована у сорту Краєвид – 5,1 т/га. Рівень рентабельності вирощування сорту склав 132%. Визначальними факторами для формування урожаю пшениці озимої в умовах СФГ «Горкун» стали сорт та вибір попередника.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectпшениця озимаuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectпопередникuk_UA
dc.subjectwinter wheatuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectpredecessoruk_UA
dc.titleОсобливості формування урожаю пшениці озимої в умовах північно-східного Лісостепу Україниuk_UA
dc.title.alternativeFeatures of winter wheat yield formation in the conditions of the northeastern Forest-Steppe of Ukraineuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Агротехнологій та природокористування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Звягін В.С..pdf
  Restricted Access
1,05 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.