Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13015
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКриворотенко, М. С.-
dc.contributor.authorKryvorotenko, M. S.-
dc.date.accessioned2025-01-08T12:14:49Z-
dc.date.available2025-01-08T12:14:49Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationФакультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник І. В. Верещагінuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13015-
dc.descriptionQualification work is devoted to the issues of comparative assessment of winter wheat varieties and factors that affect crop productivity. The research was conducted on the basis of the private enterprise "Postil Petro Ivanovych" in the conditions of Sumy region. The main components of the productivity of the studied varieties were determined by sowing density, seed mass per plant and plant height. Considerable attention is also paid to agrotechnical techniques as a factor influencing yield. Conclusions. Sowing density is a key factor that affects the overall productivity of crops. The highest sowing density was demonstrated by the varieties "Podolyanka" and "Bilotserkivska semi-dwarf", which ensures better development and increased yield. Optimal seeding density contributes to the even distribution of light, heat and nutrients. Agricultural measures significantly affect the yield of winter wheat. The application of appropriate doses of mineral fertilizers, pest and weed control, and timely soil cultivation provided the proper conditions for growing each variety. In particular, the varieties "Favoritka" and "Knyaginya Olga" demonstrated stable development under conditions of optimal nitrogen, phosphorus and potassium supply.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена проблематиці порівняльної оцінки сортів пшениці озимої та чинників, які впливають на продуктивність культури. Дослідження проводилися на базі ФОП "Постіл Петро Іванович" в умовах Сумської області. Основними складовими продуктивності досліджуваних сортів були визначені густота посіву, маса насіння з рослини та висота рослин. Значна увага приділяється і агротехнічним прийомам, як фактору впливу на урожайність. Висновки. Густота посіву є ключовим фактором, який впливає на загальну продуктивність посівів. Найвищу густоту посіву продемонстрували сорти "Подолянка" та "Білоцерківська напівкарликова", що забезпечує кращий розвиток та підвищену врожайність. Оптимальна густота посіву сприяє рівномірному розподілу світла, тепла і поживних речовин. Заходи агротехніки значно впливають на врожайність пшениці озимої. Внесення відповідних доз мінеральних добрив, контроль за шкідниками та бур'янами, своєчасна обробка ґрунту забезпечили належні умови для вирощування кожного з сортів. Зокрема, сорти "Фаворитка" та "Княгиня Ольга" продемонстрували стабільний розвиток за умов оптимального забезпечення азотом, фосфором і калієм.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectпшениця озимаuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectелементи продуктивностіuk_UA
dc.subjectwinter wheatuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectproductivity elementsuk_UA
dc.titleПорівняльна оцінка сортів пшениці озимої в умовах Сумської областіuk_UA
dc.title.alternativeComparative assessment of winter wheat varieties in the conditions of Sumy regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Агротехнологій та природокористування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Криворотенко М.С..pdf
  Restricted Access
1,14 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.