Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13020
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМіленін, М. А.-
dc.contributor.authorMilenin, M. A.-
dc.date.accessioned2025-01-08T13:12:46Z-
dc.date.available2025-01-08T13:12:46Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationФакультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник В. І. Оничкоuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13020-
dc.descriptionThe qualification work considered the peculiarities of the formation of soybean yield indicators depending on the variety. The research was conducted during the growing season of 2024. The object of the study was the process of soybean yield formation depending on the variety. During the study, significant differences were found between varieties of different maturity groups in terms of plant height, height of the attachment of the lower bean, number and mass of nodules, number of seeds per plant, 1000-seed weight, and yield. Conclusions. The earliest maturing varieties, Arisa and Volta, demonstrated the greatest plant height and the highest attachment of the lower bean. The highest number of nodule bacteria in the budding and full bloom phases was characteristic of the Volta variety, as well as the early maturing variety Asuka. In terms of the number of seeds per plant and seed mass, the leaders were the Volta and Azura varieties. The highest 1000-seed weight was observed in the Cordoba, Azura, and Asuka varieties. Despite differences in individual indicators, the highest yield was demonstrated by the Volta (3.02 t/ha) and Azura (2.86 t/ha) varieties. For farms in the Sumy region to obtain a high level of yield, it is recommended to sow the high-yielding early-maturing variety Volta and the mid-early maturing variety Azura.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі розглянуто питання особливостей формування показників продуктивності рослин сої залежно від сорту. Дослідження проводили протягом вегетаційного періоду 2024 року. Об’єктом дослідження був процес формування продуктивності рослин сої залежно від сорту. В ході дослідження було виявлено суттєві відмінності між сортами різних груп стиглості за такими показниками, як висота рослин, висота кріплення нижнього бобу, кількість та маса бульбочок, кількість насіння з рослини, маса 1000 насінин та урожайність. Висновки. Найбільшу висоту рослин та найвище кріплення нижнього бобу демонстрували ранньостиглі сорти Аріса та Вольта. Найбільша кількість бульбочкових бактерій у фазі бутонізації та повного цвітіння була характерна для сорту Вольта, а також для скоростиглого сорту Асука. За кількістю насіння з однієї рослини та масою насіння лідерами були сорти Вольта та Азюра. Найбільшу масу 1000 насінин мали сорти Кордоба, Азюра та Асука. Незважаючи на відмінності у окремих показниках, найвищу врожайність продемонстрували сорти Вольта (3,02 т/га) та Азюра (2,86 т/га). Господарствам Сумської області для отримання високого рівня врожаю пропонується висівання високопродуктивні ранньостиглий сорт Вольта та середньоранній сорт Азюра.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectсояuk_UA
dc.subjectгрупа стиглостіuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectsoybeanuk_UA
dc.subjectmaturity groupuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.titleОцінка сучасних сортів сої в умовах ТОВ АФ «Хвиля» Сумського району Сумської областіuk_UA
dc.title.alternativeEvaluation of modern soybean varieties in the conditions of LLC AF "Khvylya" of Sumy district, Sumy regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Агротехнологій та природокористування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Міленін М.А...pdf
  Restricted Access
843,63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.