Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13035
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКалач, Аліна Віталіївна-
dc.contributor.authorKalach, Alina Vitalyivna-
dc.date.accessioned2025-01-10T07:24:45Z-
dc.date.available2025-01-10T07:24:45Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationФакультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник Л. М. Пономарьоваuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13035-
dc.descriptionRelevance of the topic. The development and application of new approaches and technologies to ensure the quality and safety of wine products in the face of increasing market competition, climate change and consumer requirements for product safety and quality. The object of the research is biotechnological processes used in the wine industry to ensure the quality and safety of products. The aim of this work is to analyze modern biotechnological processes in winemaking, determine their impact on the quality and safety of products, and identify opportunities to optimize these processes to improve the quality and safety of wine products. Research methods. Knowledge is obtained and processed using research methods, such as literature analysis, experimental research, analysis of production processes and other scientific methods. The scientific novelty of this research, which analyzes current trends in the use of biotechnology in winemaking, is that it identifies and substantiates promising areas of development in this area. Thanks to the rapid development of technologies in the field of biotechnology, the wine industry has access to new methods and tools that contribute to the production of high-quality and efficient wine. This research presents an in-depth analysis of the latest advances in biotechnology, including the use of genetically modified microorganisms to optimize the fermentation process, the introduction of new yeast strains to improve the aroma and taste of wine, and the use of immunodiagnostics to monitor the health of grapes. The practical value of this thesis is that it can become the basis for the development of new technologies and methods in the wine industry aimed at improving the quality and safety of products that meet modern consumer requirements and international quality standards. Structure and volume. The thesis consists of an introduction, three chapters and conclusions.uk_UA
dc.description.abstractАктуальність теми. Розробка та застосування нових підходів і технологій для забезпечення якості та безпечності виноробної продукції в умовах посилення ринкової конкуренції,зміни клімату та вимог споживачів до безпечності та якості продукції. Об’єктом дослідження є біотехнологічні процеси, що застосовуються у виноробній промисловості з метою забезпечення якості та безпеки виробленої продукції. Метою даної роботи є аналіз сучасних біотехнологічних процесів у виноробстві, визначення їх впливу на якість та безпеку виробленої продукції, а також виявлення можливостей оптимізації цих процесів для підвищення якості та безпеки виноробної продукції. Методи дослідження. Знання отримуються та обробляються за допомогою дослідницьких методів, таких як аналіз літературних джерел, експериментальні дослідження, аналіз виробничих процесів та інші наукові методи. Наукова новизна даного дослідження, в якому проаналізовано сучасні тенденції використання біотехнологій у виноробстві, полягає в тому, що в ньому визначено та обґрунтовано перспективні напрямки розвитку в цій галузі. Завдяки стрімкому розвитку технологій у галузі біотехнологій виноробство отримує доступ до нових методів та інструментів, які сприяють виробництву високоякісного та ефективного вина. У цьому дослідженні представлено поглиблений аналіз останніх досягнень біотехнології, зокрема використання генетично модифікованих мікроорганізмів для оптимізації процесу ферментації, впровадження нових штамів дріжджів для покращення аромату та смаку вина, а також застосування імунодіагностики для моніторингу здоров'я винограду. Практична цінність даної дипломної роботи полягає в тому, що вона може стати основою для розробки нових технологій та методів у виноробній галузі, спрямованих на підвищення якості та безпеки продукції, що відповідає сучасним вимогам споживачів та міжнародним стандартам якості. Структура та обсяг. Дипломна робота складається з вступу, трьох розділів та висновків.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectбіотехнологіїuk_UA
dc.subjectвиноробна продукціяuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectbiotechnologyuk_UA
dc.subjectwine productsuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.titleБіотехнологічні процеси регулювання якості та безпеки виноробної продукціїuk_UA
dc.title.alternativeBiotechnological processes of quality and safety regulation of wine productionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Агротехнологій та природокористування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Калач_Дипломна робота.pdf
  Restricted Access
3,17 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.