Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13300
Назва: Якісний склад та продуктивно-технологічні властивості молока дійних корів згідно їх типу стресостійкості в умовах ТДВ «Племзавод «Михайловка», Сумської області
Інші назви: Qualitative composition and productive and technological properties of milk of dairy cows according to their type of stress resistance in the conditions of the "Plemzavod "Mykhaylovka" TDV, Sumy region
Автори: Кукуруза, Аліна Володимирівна
Kukuruza, Alina Volodymyrivna
Ключові слова: властивості молока
стресостійкість
білки
properties of milk
stress resistance
proteins
Дата публікації: 2024
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник І. В. Левченко
Короткий огляд (реферат): Мета: метою досліджень було виявлення залежності стресостійких корів української чорно-рябої молочної породи на її молочну продуктивність та технологічні властивості молока. Об’єкт дослідження: були корови української чорно-рябої молочної порід, а також молочна сировина її якість та продуктивно-технологічні властивості молока. Результати досліджень: В результаті дослідження рекомендовано при доборі та селекції корів необхідно брати до уваги одну із провідних ознак організму – реактивність організму. Для високостресостійких тварин властиві кращі ознаки пристосованості до технології машинного доїння, завдяки більш розвиненим адаптивним здібностям, їх нервова система швидко приводить організм у стан збудження під дією стресору, але й швидко повертається до норми. Впроваджуючи ці результати у виробництво, в подальшому можна сподіватися на зниження збитків молока і відсоток вибуття корів, якщо оцінити тварин за типами стресостійкості при комплектуванні виробничих груп.
Опис: Purpose: the purpose of the research was to identify the dependence of stress-resistant cows of the Ukrainian black-and-white dairy breed on its milk productivity and technological properties of milk. Object of the research: were cows of the Ukrainian black-and-white dairy breed, as well as dairy raw materials, its quality and productive and technological properties of milk. Research results: As a result of the research, it is recommended that when selecting and breeding cows, it is necessary to take into account one of the leading signs of the organism - the reactivity of the organism. Highly stress-resistant animals are characterized by better signs of adaptation to machine milking technology, due to more developed adaptive abilities, their nervous system quickly brings the body into a state of excitement under the influence of a stressor, but also quickly returns to normal. By implementing these results in production, in the future we can hope to reduce milk losses and the percentage of cow deaths if we evaluate animals by types of stress resistance when recruiting production groups.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13300
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кваліфікаційна робота Кукуруза.pdf
  Restricted Access
1,3 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.