Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13333
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДубський, Олександр-
dc.contributor.authorDubskyi, Oleksandr-
dc.date.accessioned2025-01-31T11:56:56Z-
dc.date.available2025-01-31T11:56:56Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник Л. М. Хмельничийuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13333-
dc.descriptionThe efficiency of herd development for breeding dairy cattle is based on careful selection and breeding work with modern new animal genotypes in terms of increasing milk productivity, taking into account the influence of conformation type indicators on it, in particular, the morphological and functional properties of the mammary gland.In this area, the master's research presents the results of research on the morphological and functional qualities of the udder of cows of different origins -Ukrainian Red-and-White and Black-and-White dairy breed. The study was conducted in the herd of highly productive animals of the private enterprise "Burynske" of the Pidlisniv branch of the Stepanivka community of Sumy district.uk_UA
dc.description.abstractЕфективність розвитку стада з розведення молочної худоби ґрунтується на ретельному веденні селекційно-племінної роботи з сучасними новими породами тварин в аспекті нарощування молочної продуктивності з урахуванням впливу на неї показників екстер’єрного типу, зокрема морфологічних та функціональних властивостей молочної залози. За цим напрямком у науковій роботі магістра представлені результати досліджень з вивчення морфологічних та функціональних якостей вимені корів різного походження – голштинської породи вітчизняного походження та українських червоно-рябої (УЧеР) та чорно-рябої (УЧоР) молочних порід. Дослідження проведено у стаді високопродуктивних тварин приватного підприємства «Буринське» Підліснівського відділення Степанівської громади Сумського району. За цим напрямком у науковій роботі магістра представлені результати досліджень з вивчення морфологічних та функціональних якостей вимені корів різного походження – голштинської породи вітчизняного походження та українських червоно-рябої (УЧеР) та чорно-рябої (УЧоР) молочних порід. Дослідження проведено у стаді високопродуктивних тварин приватного підприємства «Буринське» Підліснівського відділення Степанівської громади Сумського району. За результатами досліджень встановлено залежність показників промірів морфологічних ознак вимені від породи. Порівняльний аналіз показав перевагу голштинських первісток за морфологічними та функціональними ознаками вимені над ровесницями української червоно-рябої та чорно-рябої молочних порід.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectукраїнська чорно-ряба молочнаuk_UA
dc.subjectукраїнська червоно-ряба молочнаuk_UA
dc.subjectголштинськаuk_UA
dc.subjectUkrainian Red-and-White dairyuk_UA
dc.subjectUkrainian Black-and-White dairyuk_UA
dc.subjectHolsteinuk_UA
dc.titleЕфективність розведення молочної худоби стада приватного підприємства «Буринське» Підліснівського відділення Степанівської громади Сумської області за морфологічними ознаками та функціональними властивостями вимені у селекційному процесі удосконалення корів українських чорно-рябої, червоно-рябої та голштинської порідuk_UA
dc.title.alternativeEffectiveness of dairy cattle breeding of the herd of the private enterprise "Burynske" of the Podlisniv branch of the Stepaniv community of the Sumy region according to the morphological characteristics and functional properties of the udder in the selection process of improving Ukrainian black-spotted, red-spotted and Holstein cowsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Олександр ДУБСЬКИЙ.pdf
  Restricted Access
1,58 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.