Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13354
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКостров, Дмитро-
dc.contributor.authorKostrov, Dmytro-
dc.date.accessioned2025-02-04T07:44:37Z-
dc.date.available2025-02-04T07:44:37Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник І. О. Рубцовuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13354-
dc.descriptionIt was found that increasing the genotype of animals of the Ukrainian red-and-white dairy breed with Holstein blood led to a simultaneous increase in milk yield by 4.6% in first-year cows and a slight decrease in fat content in cows of the upper lactation period. The content in milk was 0.07% in the first lactation, 0.06% in the third lactation and 0.05% in the best lactation. The fat content did not significantly affect the amount of fat in milk, and the fat content in milk strongly depended on milk yield. Using measurements to assess cows of different ages, we found that these cows exceeded the breed standard for all important growth indicators; note that it was developed at the beginning of the 21st century and is now somewhat outdated. It has been proven that the assessment of the exterior type by body structure indicators significantly complements the overall assessment. It has been established that experimental animals in agricultural conditions have a clearly expressed milk body structure, which changes little with age. When assessing the characteristics of the group, the assessment of external signs characterizing the type of milk by its development is from 75 to 87 points, a minimum of 66 points, a maximum of 89 points on the classification scale., the average indicator is 80.9 points. The variance is approximately the same, but the signs characterizing the torso have a score of 81.8, and the limbs - 81.5.uk_UA
dc.description.abstractВстановлено, що збільшення генотипу тварин української червоно-рябої молочної породи з кров’ю голштинської породи призвело до одночасного збільшення надоїв на 4,6 % у корів першого року та незначного зниження вмісту жиру у корів верхнього періоду лактації. Вміст у молоці був 0,07% у першій лактації, 0,06% у третій лактації та 0,05% у найкращій лактації. Вміст жиру істотно не впливав на кількість жиру в молоці, і вміст жиру в молоці сильно залежав від надоїв. Використовуючи вимірювання для оцінки корів різного віку, ми виявили, що ці корови перевищували стандарт породи за всіма важливими показниками росту; зауважте, що він був розроблений на початку 21 століття і сьогодні трохи застарів. Доведено, що оцінка типу екстер’єру за показниками будови тіла істотно доповнює загальну оцінку. Встановлено, що піддослідні тварини в сільськогосподарських умовах мають чітко виражену молочну будову тіла, що мало змінюється з віком. При оцінці ознак групи оцінка зовнішніх ознак, що характеризують тип молока за його розвитком, становить від 75 до 87 балів, мінімально 66 балів, максимум 89 балів за шкалою класифікації., середній показник становить 80,9 балів. Дисперсія приблизно така ж, але ознаки, що характеризують тулуб, мають оцінку 81,8, а кінцівки – 81,5.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectекстер’єрuk_UA
dc.subjectконституціяuk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectexterioruk_UA
dc.subjectconstitutionuk_UA
dc.subjectmilk productivityuk_UA
dc.titleОсобливості продуктивних якостей корів української червоно-рябої молочної породи в умовах ТОВ «Глобинський м’ясо-молочний комплекс» Полтавської областіuk_UA
dc.title.alternativeFeatures of productive qualities of Ukrainian red-and-white dairy cows in the conditions of LLC «Globynsky meat-and-milk complex» Poltava regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дмитро КОСТРОВ.pdf
  Restricted Access
873,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.