Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13443
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГайдабрус, Олег Вікторович-
dc.contributor.authorHaydabrus, Oleg Viktorovych-
dc.date.accessioned2025-02-13T09:37:44Z-
dc.date.available2025-02-13T09:37:44Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. О. Опараuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13443-
dc.descriptionThe purpose of the research in the preparation of the qualification work was to analyze the current technology of feeding dairy cows in the conditions of LLC "Globynsky Meat and Dairy Complex" and develop measures to improve it. The average productivity of the certified animals is 10289 kg: 9990 in the first lactation, 10779 in the second lactation and 11101 in the third and older lactation. The fat content in milk is 3.89% in the herd as a whole. The protein content is 3.29%. The peculiarities of the feed base of LLC “NVP “Globinsky Meat and Dairy Complex” include the fact that rye haylage is actively used here for feeding cows and young animals. At a humidity of 67.2%, the dry matter of the harvested rye haylage contains 5.9 MJ of energy, 17.1% of dry matter, which is almost comparable to the feed value of alfalfa haylage. The inclusion of the feed additive Diamond V Original XPC Ultra LS in the diet of cows during the weaning period in an amount of 0.09% (0.9 g per 1 kg of feed) increases the actual feed consumption by 0.2 kg of dry matter. As for daily milk yield, the difference in favor of the experimental group was at the level of 0.3 kg of milk per day. Feeding the postbiotic feed additive Diamond V Original XPC Ultra LS also had a positive effect on increasing the fat and protein content in the urine of cows in the experimental group (by 0.01 and 0.02%, respectively), although the difference was not significant.uk_UA
dc.description.abstractМетою виконання досліджень при підготовці кваліфікаційної роботи було проведення аналізу діючої технології годівлі дійних корів в умовах ТОВ «Глобинський м'ясо-молочний комплекс» та розробка заходів по її удосконаленню. Середня продуктивність пробонітованих тварин складає 10289 кг : по першій лактації 9990, по другій лактації 10779 і по третій і старше – 11101. Вміст жиру в молоці становить 3,89 % в цілому по стаду. Вміст білка – 3,29%. До особливостей кормової бази ТОВ «НВП «Глобинський м’ясомолочний комплекс» можна віднести те, що тут активно використовують для годівлі корів і молодняку житній сінаж. За вологості 67,2 %, суха речовина заготовленого житнього сінажу містить 5,9 МДж ЧЕЛ, 17,1% СП, що майже співставно із кормовою цінністю люцернового сінажу. Включення до складу раціону корів в період роздою кормової добавки Даймонд V Оріджинал XPC Ultra LS) в кількості 0,09%(0,9 г в 1 кг комбікорму) підвищує фактичне споживання корму на 0,2 кг СР. Що стосується добового надою, то різниця на користь дослідної групи була на рівні 0,3 кг молока за добу. Згодовування постбіотичної кормової добавки Даймонд V Оріджинал XPC Ultra LS також позитивно позначилось і на підвищення вмісту жиру та білку в моці корів дослідної групи( на 0,01 та 0,02 % відповідно), хоча різниця не була вірогідною.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectмолочна продуктивність корівuk_UA
dc.subjectкормиuk_UA
dc.subjectраціониuk_UA
dc.subjectmilk production of cowsuk_UA
dc.subjectfeeduk_UA
dc.subjectrationsuk_UA
dc.titleОсобливості технології годівлі корів та її удосконалення в умовах ТОВ «НВП «Глобинський м’ясомолочний комплекс»uk_UA
dc.title.alternativeFeatures of cow feeding technology and its improvement in the conditions of LLC "SPE "Globynsky Meat and Dairy Complex"uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гайдабрус О..pdf
  Restricted Access
986,73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.