Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13444
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГубко, Олександр Олександрович-
dc.contributor.authorGubko, Oleksandr Oleksandrovych-
dc.date.accessioned2025-02-13T09:46:43Z-
dc.date.available2025-02-13T09:46:43Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. О. Опараuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13444-
dc.descriptionThe purpose of conducting research on the topic of the qualification work was to conduct a thorough analysis of the technology of feeding replacement heifers currently in use on the farm and to develop technological solutions based on such analysis that will increase the intensity of their growth and development, as well as improve future milk productivity. Today, LLC "Moloko Vitchyzny" is one of the largest and most efficient producers of livestock products in the Sumy region. In recent years, the enterprise has managed to achieve quite significant indicators in raising young animals, namely, the age of the first insemination is 13.5 months, and the first calving and, accordingly, milk - at the age of two years. Only 1.8 sperm doses are spent on one fertile insemination. Drinking more milk to heifers (91 kg during the drinking period) led to an increase in average daily gains (by 29 g) and gross gain of heifers (by 3.3 kg) compared to the control. Although the consumption of metabolizable energy and protein in the experimental group was also higher, by 1.2 and 1.0%, respectively, their costs per 1 kg of gain were slightly lower. Determination of feed costs per 1 kg of gain showed that under both feeding schemes they were almost the same, although energy and protein costs for gain in heifers of the experimental group were better (by 0.03 MJ and 6 g of protein).uk_UA
dc.description.abstractМетою проведення досліджень за темою кваліфікаційної роботи було здійснення ретельного аналізу діючої в господарстві технології годівлі ремонтних теличок та розробка на основі такого аналізу технологічних рішень, що дозволять підвищити інтенсивність їх росту і розвитку, а також покращити майбутню молочну продуктивність. На сьогодні ТОВ “Молоко Вітчизни” є одним із найбільших і найефективніших виробників тваринницької продукції в сумському регіоні. Підприємству за останні роки вдалося досягнути достатньо вагомих показників у вирощуванні молодняку, а саме вік першого осіменіння складає 13,5 місяців, а перше отелення і відповідно молоко – в двохрічному віці. На одне плідне осіменіння витрачають тільки 1,8 спермодози. Випоювання теличкам більшої кількості молока( за період випоювання на 91 кг) призвело до збільшення середньодобових приростів( на 29 г) та валового приросту теличок (на 3,3 кг) порівняно з контролем. Хоча споживання обмінної енергії та протеїну в дослідній групі також було вищим, на 1,2 і 1,0% відповідно, їх витрати на 1 кг приросту були дещо меншими. Визначення вартісних витрат кормів на 1 кг приросту показав, що за обох схем випоювання вони були майже однакові, хоча витрати енергії та протеїну на приріст у теличок дослідної групи був кращим( на 0,03 МДж і 6 г протеїну).uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectремонтний молодняк великої рогатої худобиuk_UA
dc.subjectраціони годівліuk_UA
dc.subjectкормиuk_UA
dc.subjectreplacement young cattleuk_UA
dc.subjectfeeding rationsuk_UA
dc.subjectfeeduk_UA
dc.titleТехнологія годівлі ремонтних телиць та її удосконалення в умовах ТОВ «Молоко Вітчизни» Конотопського районуuk_UA
dc.title.alternativeTechnology of feeding replacement heifers and its improvement in the conditions of LLC "Moloko Vitchyzny" of the Konotop districtuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Губко О..pdf
  Restricted Access
1,4 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.