Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13447
Назва: | Аналіз технології годівлі корів в умовах ФГ «Мир» Котелевського району Полтавської області та розробка заходів по її удосконаленню |
Інші назви: | Analysis of the technology of feeding cows in the conditions of the «Mir» farm of the Kotelevsky district of the Poltava region and the development of measures to improve it |
Автори: | Колотій, Микола Володимирович Kolotii, Mykola Volodymyrovych |
Ключові слова: | молочна продуктивність корів корми раціони milk production of cows feed rations |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. О. Опара |
Короткий огляд (реферат): | Метою роботи було дослідження умов годівлі корів та прояв їх продуктивних якостей в умовах господарства. При цьому в конкретному господарстві вивчили технологію годівлі корів, склад та поживність їх раціонів, особливості приготування та використання повнораціонних кормосумішок. Молочна продуктивність корів в господарстві є доволі високою. При надої за останній рік 7954 кг молока на рік від корови, середній вміст жиру в молоці склав 3,82% за вмісту білку 3,25%. Раціон для високопродуктивних корів розрахований на споживання 20 кг сухої речовини, в якій міститься 17,4 % сирого протеїну та 16,7% клітковини. Високий рівень протеїну досягається завдяки включенню до кормосуміші соняшникового шроту(2,21 кг), соєвої макухи(2,75 кг) та пивної дробини. В якості додаткового джерела енергії застосовується жирова добавка, та кормова патока. Частка концентрованих кормів в структурі такого раціону складає більше 55%. Попередні розрахунки показують, що оптимізація годівлі на прикладі групи високопродуктивних корів в розрахунку на 1 корову за період 160 днів складатиме 1027,2 грн., з яких 547,2 грн. це заощадження за рахунок економії білкових кормів, а 480 грн.- вартість додатково одержаного молока за рахунок незначного, але реального підвищення продуктивності корів(на 0,2 кг на добу). |
Опис: | The purpose of the work was to study the conditions of feeding cows and the manifestation of their productive qualities in the conditions of the farm. At the same time, the technology of feeding cows, the composition and nutritional value of their rations, the features of the preparation and use of complete feed mixtures were studied in a specific farm. The milk productivity of cows in the farm is quite high. With a milk yield of 7954 kg of milk per year per cow over the past year, the average fat content in milk was 3.82% with a protein content of 3.25%. The diet for high-yielding cows is designed for the consumption of 20 kg of dry matter, which contains 17.4% crude protein and 16.7% fiber. A high level of protein is achieved by including sunflower meal (2.21 kg), soybean meal (2.75 kg) and brewer's grains in the feed mixture. A fat additive and feed molasses are used as an additional source of energy. The share of concentrated feeds in the structure of such a diet is more than 55%. Preliminary calculations show that the optimization of feeding on the example of a group of high-yielding cows per 1 cow for a period of 160 days will be 1027.2 UAH, of which 547.2 UAH. this is a saving due to the saving of protein feeds, and 480 UAH is the cost of additional milk obtained due to a slight but real increase in cow productivity (by 0.2 kg per day). |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13447 |
Розташовується у зібраннях: | Біолого-технологічний |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Колотій.pdf Restricted Access | 630,45 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.