Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13453
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРибась, Вадим Володимирович-
dc.contributor.authorRybas, Vadym Volodymyrovych-
dc.date.accessioned2025-02-13T12:13:19Z-
dc.date.available2025-02-13T12:13:19Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник І. Б. Вощенкоuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13453-
dc.descriptionPurpose: study, analysis and development of the general technology for the production of soft mozzarella cheese; study of individual processes and improvement of technological operations in the conditions of LLC "Milkiland Ukraine" branch of Sumy Dairy Plant of State Enterprise "Aromat" Object of research: technological process for the production of mozzarella cheese. Research results: the technology of processing dairy raw materials and production of soft mozzarella cheese in the conditions of the “Sumy Dairy Plant” branch of State Enterprise “Aromat” has been studied and mastered; an improved technology for cheese production by adding green components was proposed; it was found that Mozzarella cheese enriched with greens has bright organoleptic indicators and higher biological value; it was found that the addition of fresh greens enriches the product with useful vitamins, minerals and other biologically active components, in addition, the use of iodized salt has a significant impact on the development of microbiological and biochemical processes in Mozzarella cheese and enriches the body with iodine. The result of the work is conclusions and recommendations on improving the technology for the production of mozzarella cheese.uk_UA
dc.description.abstractМета: вивчення, аналіз та освоєння загальної технології виробництва м’якого сиру моцарела; дослідження окремих процесів та удосконалення технологічних операцій в умовах ТОВ «Мілкіленд Україна» філіал Сумський молокозавод ДП «Аромат» Об’єкт дослідження: технологічний процес виготовлення сиру моцарела. Результати досліджень: вивчено та освоєно технологію переробки молочної сировини та виробництва м’якого сиру моцарела в умовах філії «Сумський молочний завод» ДП «Аромат»; запропонована удосконалена технологія виготовлення сиру, шляхом додавання зелених компонентів; встановлено, що сир «Моцарела» збагачений зеленю має яскраві органолептичні показники та вищу біологічну цінність; встановлено, що додавання свіжої зелені збагачує продукт корисними вітамінами, мінеральними речовинами та іншими біологічно активними компонентами, до того ж використання йодованої солі має суттєвий вплив на розвиток в сирі «Моцарелла» мікробіологічних і біохімічних процесів та збагачує організм йодом. Результатом роботи є висновки та рекомендації, щодо вдосконалення технології виробництва сиру моцарела.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectм’які сириuk_UA
dc.subjectсир моцарелаuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectsoft cheesesuk_UA
dc.subjectmozzarella cheeseuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.titleДослідження технології первинної переробки молока і виробництва м’яких сирів в умовах ТОВ «Мілкіленд Україна» філіал Сумський молокозавод ДП «Аромат»uk_UA
dc.title.alternativeStudy of the technology of primary milk processing and soft cheese production in the conditions of LLC «Milkiland Ukraine» branch of Sumy Dairy Plant of State Enterprise «Aromat»uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Рибась В.В..pdf
  Restricted Access
1,39 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.