Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13454
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСавицький, Михайло Тарасович-
dc.contributor.authorSavytskyi, Mykhailo Tarasovych-
dc.date.accessioned2025-02-13T12:21:59Z-
dc.date.available2025-02-13T12:21:59Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. О. Опараuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13454-
dc.descriptionThe purpose of the research was to evaluate the system of feeding cows with feed mixtures currently in operation at the farm with their friendly maintenance. A general drawback of the system of feeding cows on the farm over the past two years is that in difficult wartime conditions the enterprise was forced to adopt a thrifty feed supply regime, namely the limited use of purchased feed and additives. Thus, the absence of soybean meal, premixes, etc. in the rations limits the increase in productivity to the previous level.The inclusion of green mass and fodder beet in the amount of 8.5 and 8.4% in terms of nutritional value in the mixed ration ensures sufficient milk productivity of cows and helps stabilize milk yields in the autumn period. With the rational use of feed, the implementation of the best practical experience in feed production and a scientifically based system of feeding cows for 1-2 years, it is possible to increase the milk productivity of cows to 6000 - 6500 kg of milk per year. Even with a minimal increase in milk yields per herd, up to 6 thousand kg per year, and with somewhat optimized feed losses, the cost price of 1 c of milk will decrease by 26.8 UAH. and will amount to 819.2 UAH. (in 2023 prices). At the same time, the profitability of its production will increase to 41.1% and the dairy industry of the enterprise will become more competitive.uk_UA
dc.description.abstractМетою досліджень була оцінка діючої в господарстві системи годівлі корів кормосумішками при приязному їх утриманні. Загальним недоліком системи годівлі корів в господарстві протягом останніх двох років є те, що в складних умовах воєнного часу підприємство вимушено пішло на ощадливий режим кормозабезпечення, а саме обмежене використання купованих кормів та добавок. Таким чином відсутність в раціонах соєвого шроту, преміксів та ін. обмежують підвищення продуктивності до попереднього рівня. Включення до складу змішаного раціону зеленої маси та кормового буряку в кількості 8,5 та 8,4 % за поживністю забезпечує достатню молочну продуктивність корів та сприяє стабілізації надоїв в осінній період. За раціонального використання кормів, впровадження кращого практичного досвіду в кормовиробництві та науково - обґрунтованій системі годівлі корів протягом 1-2 років можна підвищити молочну продуктивність корів до 6000 - 6500 кг молока за рік. Навіть за мінімального зростання надоїв по стаду, до 6 тис. кг за рік, та за дещо оптимізованих втрат кормів, собівартість 1 ц молока знизиться на 26,8 грн. та складе 819, 2 грн. (в цінах 2023 року). При цьому рентабельність його виробництва підвищиться до 41,1% і молочна галузь підприємства стане більш конкурентною.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectмолочна продуктивність корівuk_UA
dc.subjectкормиuk_UA
dc.subjectраціониuk_UA
dc.subjectmilk productivity of cowsuk_UA
dc.subjectfeeduk_UA
dc.subjectrationsuk_UA
dc.titleОптимізація системи годівлі корів загальнозмішаними раціонами в умовах ДП ДГ ІСГПС НААНuk_UA
dc.title.alternativeOptimization of the system of feeding cows with general mixed rations in the conditions of the State Enterprise of the State Agricultural University of the State Agricultural University of the National Academy of Sciences of the Ukrainian SSRuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Савицький М..pdf
  Restricted Access
860,65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.