Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13753
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБолгова, Н. В.-
dc.contributor.authorГуба, С. О.-
dc.contributor.authorНазаренко, Ю. В.-
dc.contributor.authorСоколенко, В. В.-
dc.contributor.authorBolhova, N. V.-
dc.contributor.authorHuba, S. O.-
dc.contributor.authorNazarenko, Yu. V.-
dc.contributor.authorSokolenko, V. V.-
dc.date.accessioned2025-05-29T10:52:16Z-
dc.date.available2025-05-29T10:52:16Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationСпосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком [Електронний ресурс] : патент 159321 UA : МПК (2025.01), A23С 19/00 / Н. В. Болгова, С. О. Губа, Ю. В. Назаренко, В. В. Соколенко ; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2024 02063, заявл. 18.04.2024 ; опубл. 14.05.2025, Бюл. № 20.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13753-
dc.descriptionHard cheese with tomatoes and basil production method includes the following steps: milk pasteurization, cooling of milk to the curdling temperature, curdling of milk by adding components, aging until a clot is obtained, processing of the clot by cutting, grain processing, partial removal of whey, second heating, molding, pressing, salting in brine, and ripening. Additives include 3.5% of dried chopped tomatoes and 1% of dried chopped basil by weight of raw milk, and maturation is carried out in lavender flowers.uk_UA
dc.description.abstractСпосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком включає наступні стадії: пастеризацію молока, охолодження молока до температури зсідання, зсідання молока шляхом внесення компонентів, витримування до отримання згустка, обробку згустка шляхом розрізання, обробляння зерна, часткового видалення сироватки, друге нагрівання, формування, пресування, соління в розсолі, визрівання. Як добавки вносять 3,5 % сушених подрібнених томатів та 1 % сушеного подрібненого базиліку від маси молока-сировини, а дозрівання проводять у квітках лаванди.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectсир твердийuk_UA
dc.subjectтоматuk_UA
dc.subjectбазилікuk_UA
dc.subjecthard cheeseuk_UA
dc.subjecttomatouk_UA
dc.subjectbasiluk_UA
dc.titleСпосіб виробництва сиру твердого з томатами та базилікомuk_UA
dc.title.alternativeMethod of production of hard cheese with tomatoes and basiluk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
патент_Болгова Н (сир).pdf150,56 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.