Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13953
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦиганок, Ірина-
dc.contributor.authorTsyhanok, Iryna-
dc.date.accessioned2025-06-20T10:58:08Z-
dc.date.available2025-06-20T10:58:08Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник М. І. Шкуркоuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13953-
dc.descriptionThe work highlights the topical issue of improving the quality of egg products, in particular, the quality of egg shells, which is important both from the point of view of consumer properties and from the point of view of economic feasibility of production. In the context of modern poultry farming, the issue of improving the quality of products, in particular chicken eggs, which are an important source of protein and other nutrients in the human diet, is of particular importance. One of the key indicators of egg quality is the condition of their shell, which directly affects the preservation of internal contents, shelf life of the product, its transportability and marketability. The strength, thickness and uniformity of the shell determine not only the consumer qualities of eggs, but also the economic efficiency of production. At the «NATON» farm, the task is to ensure high egg quality indicators, which requires a deep analysis of the factors that influence the formation of the shell. Such factors include the conditions of keeping the bird, feeding characteristics, breed, age of the layers, health status, and technological aspects of the production process.uk_UA
dc.description.abstractУ роботі висвітлено актуальне питання підвищення якості яєчної продукції, зокрема – якості шкаралупи яйця, яка має важливе значення як з точки зору споживчих властивостей, так і з боку економічної доцільності виробництва. В умовах сучасного розвитку птахівництва особливе значення набуває питання підвищення якості продукції, зокрема курячих яєць, які є важливим джерелом білка та інших поживних речовин у раціоні людини. Одним із ключових показників якості яєць є стан їх шкаралупи, що безпосередньо впливає на збереження внутрішнього вмісту, термін придатності продукції, її транспортабельність та товарну привабливість. Міцність, товщина та однорідність шкаралупи визначають не лише споживчі якості яєць, а й економічну ефективність виробництва. У господарстві ФГ «НАТОН» важливим завданням є забезпечення високих показників якості яєць, що вимагає глибокого аналізу факторів, які впливають на формування шкаралупи. До таких факторів належать умови утримання птиці, особливості годівлі, порода, вік несучок, стан здоров’я та технологічні аспекти виробничого процесу.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectякість шкаралупиuk_UA
dc.subjectяйцеuk_UA
dc.subjectптахівництвоuk_UA
dc.subjectshell qualityuk_UA
dc.subjectegguk_UA
dc.subjectpoultry farminguk_UA
dc.titleЯкість шкаралупи яйця та фактори які на неї впливають в умовах ФГ «НАТОН» Сумської областіuk_UA
dc.title.alternativeThe quality of the egg shell and the factors that affect it in the conditions of FG "NATON" of the Sumy regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кваліфікаційна робота Циганок.pdf
  Restricted Access
2,35 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.