Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1423
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВаравкин, В. А.-
dc.contributor.authorВаравкін, В. О.-
dc.contributor.authorVaravkin, V. A.-
dc.date.accessioned2013-10-28T13:52:03Z-
dc.date.available2013-10-28T13:52:03Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationВаравкин В. А. Влияние температурного стресса и регуляторов роста на оводнённость и корнеобеспечённость проростков озимой пшеницы [Електронний ресурс] / В. А. Варавкин // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Агрономія і біологія» / Сумський НАУ. – Суми, 2013. – Вип. 3(25). – С. 151-155.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1423-
dc.descriptionResearch on winter wheat seedlings(Mironovskaya 61 varietiy) concerning water content and roots supplying after influence of plant growth regulators, high and low positive temperature were carried out. It was found that high extreme and low positive temperature decreases tissue water content of seedlings. The decreasing of roots supplying (effect of high temperature) and increasing (effect of low temperature) were took place. The growth regulators - “garth”, “dimex”, “triman”, “etamon” and potassium humate - improve water content in tissues and growth of root sprouts under the normal conditions. Key words: winter wheat, temperature of stress, water content, supplying of the roots, growth regulators.uk_UK
dc.description.abstractИсследовано на проростках озимой пшеницы сорта Мироновская 61 изменение оводнённости и корнеобеспечённости после действия регуляторов роста растений, высокой и низкой положительной температуры. Установлено, что после влияния высокой экстремальной и низкой положительной температуры уменьшается оводнённость тканей проростков. Происходит снижение обеспечённостью корнями от действия высокой температури и их увеличение от влияния низкой. Регуляторы роста: гарт, димекс, триман, этамон и гумат калия в нормальных условиях стабильно повышают содержание воды в тканях и нарастание массы корней проростков. Досліджено на проростках пшениці озимої сорту Миронівська 61 зміну обводненості та коренезабезпеченості після дії регуляторів росту рослин, високої і низької позитивної температури. Встановлено, що після впливу високої екстремальної та низької позитивної температури зменшується обводнення тканин проростків. Відбувається зниження забезпечення коренями проростків від дії високої температури та їх збільшення від впливу низької. Ефект загартування спостерігали від дії низьких позитивних температур та фізіологічно-активних речовин, що використовували в дослідах. Він проявлявся у підвищенні вмісту води та посилення коренеутворення через дію на активацію неспецифічних захисних реакцій організму. Регулятори росту: гарт, димекс, триман, етамон і гумат калію у нормальних умовах стабільно підвищують вміст води в тканинах і зростання маси коренів проростків. Після дії екстремальних температур досліджувані біологічно-активні сполуки збільшують коренезабезпеченість проростків пшениці озимої. Інтенсивність прояву залежить від походження препарату та виду температурного стресу.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний ун-тuk_UK
dc.subjectозимая пшеницаuk_UK
dc.subjectтемпературний стрессuk_UK
dc.subjectрегуляторы ростаuk_UK
dc.subjectпшениця озимаuk_UK
dc.subjectтемпературний стресuk_UK
dc.subjectрегулятори ростуuk_UK
dc.subjectwinter wheatuk_UK
dc.subjecttemperature of stressuk_UK
dc.subjectgrowth regulatorsuk_UK
dc.titleВлияние температурного стресса и регуляторов роста на оводнённость и корнеобеспечённость проростков озимой пшеницыuk_UK
dc.title.alternativeВплив температурного стресу і регуляторів росту на обводненість і коренезабезпеченість проростків озимої пшениціuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
40.pdf536,63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.