Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14511
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВласенко, Сергій Миколайович-
dc.contributor.authorVlasenko, Serhiy Mykolayovych-
dc.date.accessioned2025-09-18T11:22:29Z-
dc.date.available2025-09-18T11:22:29Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationФакультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник О. О. Дубовикuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14511-
dc.descriptionThe qualification work is devoted to the development of biotechnological production of β-carotene by cultivating the Escherichia coli YJM49 bacterial strain with an amount of synthesized target product of 3.2 g/l. β-carotene is a source of vitamin A, which has antioxidant properties and is an effective means of combined protection of the body from radiation exposure, and for the prevention of cardiovascular and oncological diseases. The annual production capacity of β-carotene is calculated, which is 255 kg. The technological process consists of auxiliary (preparation of aeration air, preparation and sterilization of a solution of trace elements, storage of glycerin, preparation of titration agents and preparation and sterilization of nutrient media) and main works (cultivation of inoculum in flasks on a rocking chair and inoculating devices with volumes of 5 l, 60 l, 0.63 m³, as well as production biosynthesis in a fermenter with a volume of 6.3 m³. The qualification work is presented on 44 pages of printed text, contains 8 tables, 11 figures and consists of an introduction, 3 chapters and a list of references (39 sources).uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена розробці біотехноголічного виробництва β-каротину культивуванням штаму бактерій Escherichia coli YJM49 з кількістю синтезованого цільового продукту 3,2 г/л. β-каротин є джерелом вітаміну А, що володіє антиоксидантними є ефективним засобом комбінованого захисту організму від впливу радіації, а для профілактики при серцево-судинних і онкологічних захворювань. Розраховано річну потужність виробництва β-каротину, яка становить 255 кг. Технологічний процес складається з допоміжних (підготовка аераційного повітря, приготування та стерилізація розчину мікроелементів, зберігання гліцерину, приготування титрувальних агентів та підготовка і стерилізація поживних середовищ) та основних робіт (вирощування інокуляту в колбах на качалці та посівних апаратах об’ємами 5 л, 60 л, 0,63 м3, а також виробничий біосинтез у ферментері об’ємом 6,3 м3. Кваліфікаційна робота викладена на 44 сторінках друкованого тексту, містить 8 таблиць, 11 рисунків і складається зі вступу, 3 розділів та списку використаної літератури (39 джерел).uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectEscherichia coli YJM49uk_UA
dc.subjectβ-каротинuk_UA
dc.subjectхарчовий барвникuk_UA
dc.subjectEscherichia coli YJM49uk_UA
dc.subjectβ-caroteneuk_UA
dc.subjectfood coloringuk_UA
dc.titleОдержання β–каротину Еscherichia coliuk_UA
dc.title.alternativeОbtection of β-carotine from Еscherichia coliuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Агротехнологій та природокористування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Власенко С..pdf
  Restricted Access
1,8 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.