Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14535
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorУсик, Андрій Олексійович-
dc.contributor.authorUsyk, Andriy Oleksiyovych-
dc.date.accessioned2025-09-23T06:42:09Z-
dc.date.available2025-09-23T06:42:09Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. О. Опараuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14535-
dc.descriptionWhen performing this qualification work, the goal was to conduct a thorough analysis of the system of rearing and feeding of gilts operating in the conditions of the experimental farm and to develop measures for its optimization. Evaluating the main productive indicators, it should be noted that the multiplicity of sows of the Large White breed is on average 11.9 piglets per farrowing, while the survival of young animals to weaning is 9.8 heads per sow. The average live weight of gilts at the age of 4 months was 56 kg. Analysis of the composition of the actual rations shows their overall balance in terms of the main nutritional indicators. The use of an optimized technological scheme for rearing young animals ensures compliance with optimal growth rates of animals and their achievement of mating conditions at the specified age. Animals have a live weight of 100 kg on the 195th day and, due to the high growth intensity, gilts have reached a live weight of over 130 kg already at the age of 8 months.uk_UA
dc.description.abstractПри виконанні даної кваліфікаційної роботи поставлено за мету проведення ретельного аналізу діючої в умовах дослідного господарства системи вирощування і годівлі ремонтних свинок та розробка заходів щодо її оптимізації. Оцінюючи основні продуктивні показники, слід зазначити, що багатоплідність свиноматок великої білої породи становить у середньому 11,9 поросят на опорос, при цьому збереженість молодняку до відлучення — 9,8 голови на свиноматку. Середня жива маса ремонтних свинок у віці 4 місяців становила 56 кг. Аналіз складу фактичних раціонів показує їх загальну збалансованість за основними показниками поживності. Застосування оптимізованої технологічної схеми вирощування ремонтного молодняку забезпечує дотримання оптимальних темпів росту тварин та досягнення ними парувальних кондицій у задані вікові терміни. Тварини живої маси 100 кг на 195-й день і завдяки високій інтенсивності росту ремонтні свинки досягли живої маси понад 130 кг вже у віці до 8 місяців.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectремонтні свинкиuk_UA
dc.subjectумови годівліuk_UA
dc.subjectкомбікормиuk_UA
dc.subjectrepair pigsuk_UA
dc.subjectfeeding conditionsuk_UA
dc.subjectcompound feedsuk_UA
dc.titleТехнологія вирощування ремонтних свинок та її удосконалення в умовах дослідного господарства ІСГПС НААНuk_UA
dc.title.alternativeTechnology of breeding replacement pigs and its improvement in the conditions of the experimental farm of the ISGPS NAASuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Андрій УСИК.pdf
  Restricted Access
1,76 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.