Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14566
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЮрко, Дарина-
dc.contributor.authorYurko, Daryna-
dc.date.accessioned2025-09-24T10:09:37Z-
dc.date.available2025-09-24T10:09:37Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник Т. О. Чернявськаuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14566-
dc.descriptionThe qualification work is devoted to the study of the results of selection and breeding work with the Ukrainian brown dairy breed. According to the results of the work, it was established that the modern genealogical structure of the Ukrainian brown dairy breed is represented mainly by lines of the Swiss breed. The farm pays considerable attention to the targeted breeding of repair heifers. This is evidenced by the indicator of the live weight of heifers at the age of 18 months, which is in the range from 300 to more than 450 kg. The first-born of the Ukrainian brown dairy breed are well developed and have features characteristic of dairy-type animals. The animals are tall, have a delicate body of sufficient length. The udder is well developed, glandular, with cylindrical teats. A statistically significant relationship was established between the complex features of linear classification, descriptive features of linear assessment and the amount of milk yield for the first lactation and indicators of the efficiency of the lifetime use of cows. The yield of cows for the first lactation exceeded 5.5 thousand kg, which fully meets the breed requirements. The fat and protein content in milk also met the breed requirements. The fat content was 4.1%, and the protein 3.3%. Brown cattle are distinguished by long-term economic use and high lifetime productivity indicators.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена дослідженню результатів селекційно-племінною роботи з українською бурою молочною породою. За результатами виконання роботи встановлено, що сучасна генеалогічна структура української бурої молочної породи представлена, головним чином, лініями швіцької породи. В господарстві приділяється значна увага до спрямованого вирощування ремонтних телиць. Про це свідчить показник живої маси телиць у віці 18-ти місяців, який знаходиться в межах від 300 до більше 450 кг. Первістки української бурої молочної породи добре розвинені та мають риси характерні тваринам молочного типу. Тварини високі, мають ніжний тулуб достатньої довжини. Вим’я добре розвинене, залозисте, з циліндричними дійками. Встановлений статистично значущий зв'язок між комплексними ознаками лінійної класифікації, описовими ознаками лінійної оцінки та величиною надою за першу лактацію і показниками ефективності довічного використання корів. Надій корів за першу лактацію перевищував 5,5 тис. кг, що в повній мірі відповідає породним вимогам. За вмістом жиру та білка в молоці, тварини також відповідали породним вимогам. Вміст жиру складав 4,1%, а білка 3,3%. Тварини бурої худоби відрізняються тривалим господарським використанням та високими прижиттєвими показниками продуктивності.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectпородаuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectкореляціяuk_UA
dc.subjectbreeduk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectcorrelationuk_UA
dc.titleВивчення особливостей селекційно-племінної роботи з українською бурою молочною породою в умовах Державного підприємства «Дослідне господарство Інституту сільського господарства Північного Сходу НААНuk_UA
dc.title.alternativeStudy of the features of selection and breeding work with the Ukrainian brown dairy breed in the conditions of the State Enterprise "Research Farm of the Institute of Agriculture of the North-East NAASuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Юрко Дарина.pdf
  Restricted Access
1,12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.