Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14570
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПередерій, Владислав-
dc.contributor.authorPerederiy, Vladyslav-
dc.date.accessioned2025-09-24T10:40:32Z-
dc.date.available2025-09-24T10:40:32Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник Т. О. Чернявськаuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14570-
dc.descriptionThe qualification work is devoted to the study of the protein content in the milk of cows and the factors that determine it. The herd of black-and-white cattle is characterized by the level of productivity and class composition as highly productive. The level of milk productivity of animals over the past three years has increased in all lactations and reaches almost 7.0 thousand kg with the fat and protein content in milk depending on the lactation, respectively 4.11-4.14% and 3.21-3.22%. It has been established that the protein content is positively correlated with the fat content in milk and negatively with the lactose content in milk. Also, a negative relationship has been established between the amount of milk yield and the protein content in milk, which to some extent complicates the process of increasing the protein content in milk by selection methods. According to the results of the studies, it has been established that animals of different lineages differ significantly in the protein content in milk. It has been proven that the type of selection in the herd has an impact on the formation of the protein content in the milk of cows and the amount of milk yield, and the choice of selection options allows you to improve the milkiness of cows. Animals of different families are characterized by different levels of milk yield and protein content in milk. The strength of the father's factor on the protein content in the milk of his daughters is 35%. In order to increase the protein content in milk, it is desirable to keep animals with the BB genotype on the farm. However, they are somewhat inferior to animals with the AA genotype in terms of milk yield. A scheme of selection and breeding work has been developed to increase the protein content in milk.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена дослідженню вмісту білка в молоці корів та факторів які його обумовлюють. Стадо чорно-рябої худоби за рівнем продуктивності та класного складу характеризується, як високопродуктивне. Рівень молочної продуктивності тварин за останні три роки зріс за всіма лактаціями і сягає майже 7,0 тис. кг з вмістом жиру та білка в молоці залежно від лактації відповідно 4,11-4,14 % та 3,21-3,22%. Встановлено, що вміст білка позитивно корелює з вмістом жиру в молоці та негативно з вмістом лактози в молоці. Також негативний зв'язок встановлений між величиною надою та вмістом білка в молоці, що в певній мірі ускладнює процес підвищення вмісту білка в молоці селекційними методами. За результатами досліджень встановлено, що тварини різної лінійної належності істотно різняться за вмістом білка в молоці. Доведено, що тип добору в стаді має вплив на формування ознаки вмісту білка в молоці корів та величину надоїв, а вибір варіантів добору дозволяє покращувати ознаки молочності корів. Тваринам різних родин притаманні різні рівні надоїв та вмісту білка в молоці. Сила впливу фактора батька на вміст білка в молоці його дочок складає 35%. З метою підвищення вмісту білка в молоці бажано утримувати в господарстві тварин з генотипом ВВ. Проте вони дещо поступаються тваринами з генотипом АА за надоєм. Розроблена схема селекційно-племінної роботи в напряму підвищення вмісту білка в молоці.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectбілокuk_UA
dc.subjectказеїнuk_UA
dc.subjectкореляціяuk_UA
dc.subjectproteinuk_UA
dc.subjectcaseinuk_UA
dc.subjectcorrelationuk_UA
dc.titleРозробка селекційних заходів з підвищення вмісту білка в молоці корів української чорно-рябої молочної породи в умовах Державного підприємства «Дослідне господарство Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН»uk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of selection measures to increase the protein content in the milk of cows of the Ukrainian black-and-white dairy breed in the conditions of the State Enterprise «Research Farm of the Institute of Agriculture of the North-East NAAS»uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Передерій Владислав.pdf
  Restricted Access
1,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.