Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14579
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКроковний, Іван Миколайович-
dc.contributor.authorKrokovny, Ivan Mykolayovych-
dc.date.accessioned2025-09-25T12:07:49Z-
dc.date.available2025-09-25T12:07:49Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. Б. Кисельовuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14579-
dc.descriptionThe qualification work is devoted to the study of the technological process of milk processing and the production of hard rennet cheeses using the example of LLC "Milkiland Ukraine" branch of the Sumy dairy plant of the State Enterprise "AROMAT". The study analyzed the key stages of production: acceptance and preparation of dairy raw materials, normalization, pasteurization, introduction of starter cultures, milk coagulation, formation and pressing of cheese mass, ripening and packaging of finished products. Particular attention is paid to the assessment of physicochemical and microbiological indicators of raw materials that affect the quality of cheese. The issue of quality control at all stages of production is considered in accordance with current regulatory requirements. The impact of deviations in the quality of raw materials on the main technological processes of cheese making is considered, the consequences of using milk with increased acidity or bacterial contamination are analysed. Ways to minimize technological losses are identified, and the quality control system implemented at the enterprise is also described, including techno-chemical analysis methods, control over compliance with technological regimes, as well as measures to comply with sanitary and hygienic standards and HACCP principles. The work confirms the importance of adhering to technological discipline in order to increase the efficiency and quality of products.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена вивченню технологічного процесу переробки молока та виробництва твердих сичужних сирів на прикладі ТОВ «Мілкіленд Україна» філія Сумський молокозавод ДП «Аромат». У дослідженні проаналізовано ключові етапи виробництва: приймання та підготовка молочної сировини, нормалізація, пастеризація, внесення заквасок, згортання молока, формування та пресування сирної маси, дозрівання та пакування готової продукції. Особливу увагу приділено оцінці фізико-хімічних та мікробіологічних показників сировини, що впливають на якість сиру. Розглянуто питання контролю якості на всіх етапах виробництва відповідно до чинних нормативних вимог. Розглянуто вплив відхилень у якості сировини на основні технологічні процеси сироваріння, проаналізовано наслідки використання молока з підвищеною кислотністю або бактеріальним забрудненням. Визначено шляхи мінімізації технологічних втрат, також описано систему контролю якості, яка реалізується на підприємстві, зокрема технохімічні методи аналізу, контроль за дотриманням технологічних режимів, а також заходи з дотримання санітарно-гігієнічних норм та принципів HACCP. Робота підтверджує важливість дотримання технологічної дисципліни з метою підвищення ефективності та якості продукції.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectсирuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectcheeseuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.titleТехнологія переробки молока і виробництво твердих сирів в умовах ТОВ «Мілкіленд Україна» філіал Сумський молокозавод ДП «Аромат»uk_UA
dc.title.alternativeMilk processing technology and production of hard cheeses in the conditions of LLC "Milkiland Ukraine" branch of Sumy dairy plant SE "AROMAT"uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кроковний Іван Миколайович бак.pdf
  Restricted Access
1,56 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.