Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1598
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДворська, Ю. Є.-
dc.contributor.authorДворская, Ю. Е.-
dc.contributor.authorDvorska, Y. E.-
dc.date.accessioned2014-04-02T09:38:47Z-
dc.date.available2014-04-02T09:38:47Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationДворська Ю. Є. Моніторінг харчових токсикоінфекцій в країнах Європейського союзу в 2011році [Електронний ресурс] / Ю. Є. Дворська // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. - Суми, 2013. - Вип. 9 (33). - С. 130-135.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1598-
dc.descriptionThe European Food Safety Authority Products of the European Centre for Disease Prevention and Control has reviewed the information provided by 27 states - members of the European Union on the occurrence of zoonoses and foodborne outbreaks in 2011. Campylobacter is the most common - 220 209 human cases were confirmed. Campylobacter was detected in broiler meat in the EU. There was a trend to a decrease in confirmed cases of human salmonellosis in 2011, the total was - 95548 cases. The majority of states - members met their targets for reducing Salmonella in poultry. In foods, Salmonella was found most often in the meat and meat products. The number of confirmed human cases of listeriosis has dropped to 1,476. Listeria rarely provided in an amount below the safety of ready-to -eat foods. In the 9485 cases were confirmed VTEC E. coli (VTEC). This is an increase of 159.4% compared to 2010 due to the large outbreak of infection associated with the E. coli VTEC, which occurred in 2011 in the EU, especially in Germany. It was also reported the presence of E. coli in food and feed and for the animals. Most of the 5648 outbreaks of food poisoning were caused by Salmonella, bacterial toxins and Campylobacter, and the main sources were eggs mixed products and fish and fishery products. Keywords: food safety, EU counties, listeriosis, food borne diseases.uk_UK
dc.description.abstractЄвропейське відомство з безпеки харчових продуктів Європейського центру з контролю і профілактики захворювань проаналізувало інформацію, представлену 27 державами – членами Європейського Союзу на виникнення зоонозів та харчових спалахів в 2011 році. Кампілобактеріоз зустрічався найбільш часто – 220209 випадки захворювання людини було підтверджено. Кампілобактер виявляли в мясі бройлерів в ЄС. Cпостерігали тенденцію до зниження підтверджених випадків сальмонельозу у людини в 2011 році, загальна кількість складала - 95 548 випадків. Більшість держав - членів домоглися своїх цільових показників із скорочення сальмонели у птахцівництві. У харчових продуктах сальмонела була виявлена найчастіше в м'ясі та виробах з них. Кількість підтверджених випадків захворювання людини на лістеріоз знизилась до 1476. Listeria рідко виявлялась в кількості поза межею безпеки в готових до вживання продуктах. У 9485 випадків було підтверджено наявність веротоксину кишкової палички (VTEC). Це являє собою збільшення на 159,4% порівняно з 2010 р. Внаслідок великого спалаху інфекції, повязаною з веротоксином кишкової палички, яка сталася в 2011 році в ЄС, насамперед у Німеччині. Повідомлялося також про наявність кишкової палички в продуктах харчування і та кормах для тварин. Більшість з 5648 спалахів харчових токсикоін-фекцій були викликані сальмонелою, бактеріальними токсинами та Campylobacter, а основними джерелами були яйця, змішані продукти і риба та рибопродукти. Европейский орган по продовольственной безопасности продуктов Европейского центра профилактики и контроля заболеваний рассмотрел информацию, предоставленную в 27 государствах - членах Европейского союза по возникновению зоонозов и вспышек болезней пищевого происхождения в 2011 году. Кампилобактериоз выявлялся наиболее часто - 220 209 случаев были подтверждены. Campylobacter был обнаружен в мясе бройлеров в ЕС. Наблюдалась тенденция к снижению числа подтвержденных случаев сальмонеллеза человека в 2011 году, их общее число составило - 95 548 случаев.Большинство государств - членов ЕС выполнили свои задачи по сокращению сальмонеллы в стадах птицы. В пищевых продуктах сальмонеллу чаще всего выявляли в мясе и мясных продуктах. Число подтвержденных случаев заболевания человека листериозом сократилось до 1476. Бактерии рода Listeria редко выделяли в дозе выше безопасной для готовых к употреблению продуктов. В 9485 случаях были подтверждены заболевания, вызватнные веротоксигенной кишечной палочкой (VTEC). Это увеличение составило 159,4 % по сравнению с 2010 годом в связи с крупной вспышкой инфекции в 2011 году в ЕС, особенно в Германии. Было также сообщено о выделении кишечной палочки из продуктов питания и кормов, а также от животных. Большая часть из 5648 вспышек пищевых токсикоинфекций была вызвана сальмонеллой, бактериальныами токсинами и бактеріями рода Campylobacter. Основными источниками были яйца, мясные продукты, рыба и рыбопродукты.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectбезпека харчових продуктівuk_UK
dc.subjectкраїни ЄСuk_UK
dc.subjectкишкові інфекціїuk_UK
dc.subjectбезопасность пищевых продуктовuk_UK
dc.subjectстраны ЕСuk_UK
dc.subjectкишечные инфекцииuk_UK
dc.subjectfood safetyuk_UK
dc.subjectEU countiesuk_UK
dc.subjectfood borne diseasesuk_UK
dc.titleМоніторінг харчових токсикоінфекцій в країнах Європейського союзу в 2011році. Мониторинг пищевых токсикоинфекций в странах Европейского союза в 2011годуuk_UK
dc.title.alternativeMonitoring of Food borne Diseases in the European Union in 2011uk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
40.pdf1,54 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.