Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1836
Назва: Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою великої рогатої худоби в умовах ТОВ "Сумський м’ясокомбінат"
Інші назви: Ветеринарно-санитарная экспертиза продуктов убоя крупного рогатого скота в условиях ООО "Сумской мясокомбинат"
Автори: Гончаренко, Михайло Олегович
Гончаренко, Михаил Олегович
Ключові слова: використання розчину міді сульфату
біологічна цінність яловичини
использование раствора меди сульфата
биологическая ценность говядины
Дата публікації: 2014
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Факультет ветеринарної медицини; наук. керівник Т. І. Фотіна
Короткий огляд (реферат): В Україні контроль за якістю і безпекою сировини та продуктів тваринного походження покладено на службу ветеринарної медицини. Важливим об'єктом у цьому контролі є м'ясо забійних тварин. М'ясо як сировина може легко піддаватися псуванню, і становлячи тим самим великий ризик для споживачів (Береза І.Г., 1991; Власенко В.В., Кравців Р.Й., 1999). Факторами, що впливають на процес псування м'яса можуть бути як самі тварини, які неправильно підготовлені до забою, так і порушення їх годівлі та втримання. Як наслідок, може реєструватися м'ясо з ознаками РSE та DFD,що має нижчі споживчі та технологічні властивості. Тому в розвинених країнах, таких як Англія, Франція, Австралія, Польща обов'язковою є класифікація м'яса за ознаками РSE та DFD важливе значення для виробництва високоякісних м'ясних продуктів. В Украине контроль за качеством и безопасностью сырья и продуктов животного происхождения возложены на службу ветеринарной медицины. Важным объектом в этом контроле является мясо убойных животных. Мясо как сырье может легко подвергаться порче, и составляя тем самым большой риск для потребителей (Береза ​​И.Г., 1991; Власенко В.В., Кравцов р.Й., 1999). Факторами, влияющими на процесс порчи мяса могут быть как сами животные, неправильно подготовлены к забою, так и нарушения их кормления и удержания. Как следствие, может регистрироваться мясо с признаками РSE и DFD, имеющий ниже потребительские и технологические свойства. Поэтому в развитых странах, таких как Англия, Франция, Австралия, Польша обязательна классификация мяса по признакам РSE и DFD важное значение для производства высококачественных мясных продуктов.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1836
Розташовується у зібраннях:Ветеринарної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гончаренко диплом.pdf
  Restricted Access
739,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.