Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1892
Назва: Історичні аспекти розвитку пива
Інші назви: Исторические аспекты развития пива
Historical aspects of development of beer
Автори: Болгова, Н. В.
Бондарчук, В. М.
Болгова, Н. В.
Бондарчук, В. Н.
Bolhova, N. V.
Bondarchuk, V. N
Ключові слова: пивоваріння
ячмінь
пастеризація
пивоварение
ячмень
пастеризация
brewing
barley
pasteurization
Дата публікації: 2014
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Болгова Н. В. Історичні аспекти розвитку пива [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова, В. М. Бондарчук // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2014. - Вип. 2/2 (25). - С. 160-163.
Короткий огляд (реферат): Розглянуті історичні аспекти розвитку пивоваріння в світі. Представлено огляд розвитку технології пивоваріння та робіт, в цьому напрямку, таких видатних вчених як: Георг Эрнст Штал з книгою «Zymotechnica Fundamentalis», Джон Ричардсон, коли представив свій цукрометр для виміру сили сусла, Баллинг з роботою про хімію бродіння, Луї Пастер з дослідженнями пастеризації, Еміль Крістіан Хансен з концепцію і технологією для досягнення чистої культури дріжджів, Carl Linde з розробкою ефективних холодильних машин на аміаку, Лео Валлерстайн з патентом про використання протеолітичних ферментів. Рассмотрены исторические аспекты развития пивоварения в мире. Представлен обзор развития технологии пивоварения и работ, в этом направлении, таких выдающихся ученых как: Георг Эрнст Штал с книгой «Zymotechnica Fundamentalis», Джон Ричардсон, когда представил свой сахарометр для измерения силы сусла, Баллинг с работой о химии брожения, Луи Пастер с исследованиями пастеризации, Эмиль Кристиан Хансен из концепцией и технологией для достижения чистой культуры дрожжей, Carl Linde с разработкой эффективных холодильных машин на аммиаке, Лео Валлерстайн с патентом оиспользовании протеолитических ферментов.
Опис: The historical aspects of development of brewing are considered in the world. The review of development of technology of brewing and works is presented, in this direction, such prominent scientists as: George Ernst Shtal with the book of «Zymotechnica Fundamentalis», John Richardson, when presented the saccharometer for measuring of force of susla, Balling with work at chemistries of fermentation, Lewie Paster with researches of pasteurization, Emil' Chistian Khansen from by conception and technology for achievement of clean culture of yeasts, Carl Linde with development of effective refrigeration machines on an ammonia, Leo Vallerstayn with a patent about the use of proteoliticheskikh enzymes.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1892
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ ПИВА.pdf210,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.