Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/200
Назва: | Вивчення динаміки розмноження психрофільної мікрофлори в сирому охолодженому молоці в залежності від вмісту жиру, білку та впливу температури |
Інші назви: | Изучение динамики размножения психрофильной микрофлоры в сыром охлаждённом молоке в зависимости от содержания жира, белка и влияния температур Studying of dynamics of reproduction psychrophilic bacteria in crude refrigerated milk depending on the maintenance of fat, protein and influence of temperatures |
Автори: | Бергілевич, О. О. Бергилевич, О. А. Bergilevich, О. O. |
Ключові слова: | патогенні мікроорганізми збудники інфекційних хвороб патогенные микроорганизмы возбудители инфекционных болезней |
Дата публікації: | 2010 |
Видавництво: | Сумський національніний аграрний ун-т |
Бібліографічний опис: | Бергілевич О. О. Вивчення динаміки розмноження психрофільної мікрофлори в сирому охолодженому молоці в залежності від вмісту жиру, білку та впливу температури [Електронний ресурс] / О. О. Бергілевич // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський НАУ.- Суми, 2010.- Вип. 3(26). - С. 9-12 |
Короткий огляд (реферат): | В статті наведено результати досліджень проб сирого охолодженого молока на вміст психрофільних мікроорганізмів в залежності від фізико-хімічних показників молока і впливу температури. Встановлено, що більш інтенсивно психрофіли розмножуються за температури 10 ºС протягом перших 5 діб, а на 6 і 7добу спостерігається фаза їх стагнації. Сире охолоджене молоко, в якому вміст жиру 3,2% і білку 3,0% є кращим поживним середовищем для росту і розмноження психрофільних мікроорганізмів,порівняно з молоком в якому ці показники нижчі (жиру 1% і білку 2%). В статье приведены результаты исследований проб сырого охлаждённого молока на содержание психрофильных микроорганизмов в зависимости от физико- химических характеристик молока и влияния температуры. Установлено, что более интенсивно психрофилы размножаются при температуре 10 ºС в течение первых 5 дней, а на 6 и 7 день отмечается фаза их стагнации. Сырое охлаждённое молоко, в котором содержание жира 3,2% и белка 3,0% является хорошей питательной средой для роста и размножения психрофильных микроорганизмов, в сравнение с молоком, в котором эти показатели ниже (жира 1% и белка 2%). |
Опис: | In article results of researches of assays of crude refrigerated milk on the maintenance are resulted psychrophilic microorganisms depending on physical and chemical characteristics of milk and temperature influence. It is established that more intensively psychrophilic bacteria propagate at temperature 10 ºС. In течение The first 5 days, and for 6 and 7 day the phase of their stagnation. Crude refrigerated milk, in which maintenance fat of 3,2 % and protein of 3,0 % Is a good nutrient medium for growth and reproduction psychrophilic microorganisms, in comparison with milk, in which these indicators below (fat 1 % and protein 2 %). |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/200 |
Розташовується у зібраннях: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
bargilevich_1.pdf | 207,09 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.