Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2033
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПодгаєцький, А. А.-
dc.contributor.authorБондус, Р. О.-
dc.contributor.authorКравченко, Н. В.-
dc.contributor.authorПодгаецкий, А. А.-
dc.contributor.authorБондус, Р. А.-
dc.contributor.authorКравченко, Н. В.-
dc.contributor.authorPodhaietskyi, A. A.-
dc.contributor.authorBondus, R. A.-
dc.contributor.authorKravchenko, N. V.-
dc.date.accessioned2015-01-20T07:51:20Z-
dc.date.available2015-01-20T07:51:20Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationПодгаєцький А. А. Продуктивність сортів картоплі залежно від місця випробування [Електронний ресурс] / А. А. Подгаєцький, Р. О. Бондус, Н. В. Кравченко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Агрономія і біологія" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2014. - Вип. 3 (27). - С. 220-224.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2033-
dc.descriptionUnder stability of soil conditions during research in both academic establishments it was marked the significant differences in the revealing of weather conditions which certainly affected the yield capacity. Under conditions of SNAU extreme temperature was observed for two months in 2012 and for three ones in 2013, and under Ustymivska research station extreme temperature was fixed the for all vegetative period besides August 2011 and July 2013. In the specific conditions of the study it was able to establish the norm of reaction of genotypes on these factors. Only in Picasso variety in 2013 was fixed higher yield capacity for the estimation in SNAU. Zagadka, Zabava, Lastivka, Cherwona ruta, Teteriv and Picasso varieties under favorable conditions showed the high potential concerning yield capacity; this indicator reached 1000 g /plant, for Chervona ruta and Zagadka varieties it was 1600 g / plant. Tests took place in 2011 (Ustymivska Experiment Station). Among four variants it was not found significant difference in yield capacity that confirmed a significant distinction in symptoms revealing depending on the biological characteristics of varieties and cultivation conditions. For Lastivka and Raja varieties in experiments on Ustymivska station it was found relatively low value of the variation coefficient (10%) but for the most varieties it exceeded 40 %. Under conditions of SNAU for Kosen 95, Chervona ruta varieties the coefficients were 64 and 66%.uk_UK
dc.description.abstractВипробування сортів картоплі впродовж трьох років дозволило виявити їх потенціал за проявом продуктивності. Лише між окремими варіантами не встановлено істотної різниці у вираженні показника. Виділені сорти, які в певних умовах характеризувалися стабільною продуктивністю, а, отже, мали низький коефіцієнт варіації. Представлены результаты исследования, доказывающие влияние внешних условий (метеорологических и почвенно-географических) на реализацию потенциала сортов по продуктивности. Установлено отсутствие существенного различия проявления признака только среди некоторых вариантов. Лишь у отдельных сортов в определенных условиях выявлено минимальное значение коэффициента вариации.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectкартопляuk_UK
dc.subjectметеорологічні умовиuk_UK
dc.subjectкоефіцієнт варіаціїuk_UK
dc.subjectкартофельuk_UK
dc.subjectметеорологические условияuk_UK
dc.subjectкоэффициент вариацииuk_UK
dc.subjectpotatouk_UK
dc.subjectweather conditionsuk_UK
dc.subjectcoefficient of variationuk_UK
dc.titleПродуктивність сортів картоплі залежно від місця випробуванняuk_UK
dc.title.alternativeПродуктивность сортов картофеля в зависимости от условий испытанияuk_UK
dc.title.alternativeYield capasity of potato varieties depending on test conditionsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ПРОДУКТИВНІСТЬ СОРТІВ КАРТОПЛІ.pdf263,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.