Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/246
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНагорна, Л. В.-
dc.contributor.authorКалініченко, Л. Є.-
dc.contributor.authorНагорная, Л. В.-
dc.contributor.authorКалиниченко, Л. Е.-
dc.contributor.authorNagorna, L. V.-
dc.contributor.authorKalinichenko, L. E.-
dc.date.accessioned2012-09-07T12:05:16Z-
dc.date.available2012-09-07T12:05:16Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationНагорна Л. В. Встановлення показників безпечності продукції птахівництва на тлі інсектоакарицидних обробок птиці [Електронний ресурс] / Л. В. Нагорна, Л .Є. Калініченко // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2010. – Вип. 3(26). – С. 108-111.ru_RU
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/246-
dc.descriptionIn the article information is described in relation to the study of remaining amounts of Ektosantm in the products of the poultry farming, which is got after treatment by the indicated insectoacaricides preparation. Meat, parenchimatoses organs and eggs, for research took away through 3, 24, 48, 72 hours that 6 days after treatment by working solutions of preparation, after it in meat and parenchimatoses organs determined the remaining amounts of insectoacaricides of preparation, his physical and chemical indexes, and in eggs are remaining amounts of Ektosantm. As a result of the conducted researches the physical and chemical indexes of meat and parenchimatoses organs were certain, absence in them of remaining amounts of insectoacaricides of preparation is set, absence of remaining amounts of Ektosantm is wellproven in the eggs got from the treated bird. The explored products of the poultry farming are safe from the veterinarno-sanitary point of view and can be used without limitation for food aims.ru_RU
dc.description.abstractУ статті відображені дані щодо визначення залишкових кількостей Ектосану у продукції птахівництва, яка отримана після обробки зазначеним інсектоакарицидним препаратом. Мясо, паренхіматозні органи та яйця для дослідження відбирали через 3, 24, 48, 72 год та 6 діб після обробки робочими розчинами препарату, після чого у м’ясі та паренхіматозних органах визначали залишкові кількості інсектоакарицидного засобу, встановлювали його фізико-хімічні показники, а в яйцях – залишкові кількості Ектосану. В результаті проведених досліджень були визначено фізико-хімічні показники м'яса та паренхіматозних органів, встановлено відсутність в них залишкових кількостей інсектоакарицидного засобу, доведена відсутність залишків Ектосану у яйцях, отриманих від обробленої птиці. Досліджувана продукція птахівництва є безпечною з ветеринарно- санітарної точки зору і без обмежень може бути використана для харчових цілей. В статье описаны данные относительно изучения остаточных количеств Эктосана в продукции птицеводства, которая получена после обработки указанным инсектоакарицидным препаратом. Мясо, паренхиматозные органы и яйца для исследования отбирали через 3, 24, 48, 72 часа та 6 дней после обработки рабочими растворами препарата, после этого в мясе и паренхиматозных органах определяли остаточные количества инсектоакарицидного препарата, его физико-химические показатели, а в яйцах – остаточные количества Эктосана. В результате проведенных исследований были определены физико-химические показатели мяса и паренхиматозных органов, установлено отсутствие в них остаточных количеств инсектоакарицидного препарата, доказано отсутствие остаточных количеств Эктосана в яйцах, полученных от обработанной птицы. Исследуемая продукция птицеводства является безопасной с ветеринарно-санитарной точки зрения и может быть использованной без ограничения для пищевых целей.ru_RU
dc.publisherСумський національний аграрний ун-тru_RU
dc.subjectветеринарно-санітарна експертизаru_RU
dc.subjectптахівництвоru_RU
dc.subjectпродукти харчуванняru_RU
dc.subjectветеринарно-санитарная экспертизаru_RU
dc.subjectптицеводствоru_RU
dc.subjectпродукты питанияru_RU
dc.titleВстановлення показників безпечності продукції птахівництва на тлі інсектоакарицидних обробок птиціru_RU
dc.title.alternativeОпределение безопасности продуктов птицеводства на фоне инсектоакарицидных обработок птицыru_RU
dc.title.alternativeDetermination of safety of products of the poultry farming on a background insectoacaricides of treatments of birdru_RU
dc.typeOtherru_RU
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
nagorna.pdf166,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.