Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3092
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorЗамазій, А. А.-
dc.contributor.authorЛівощенко, Є. М.-
dc.contributor.authorЛівощенко, Л. П.-
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorЗамазий, А. А.-
dc.contributor.authorЛивощенко, Е. М.-
dc.contributor.authorЛивощенко, Л. П.-
dc.contributor.authorKambur, M. D.-
dc.contributor.authorZamaziy, A. A.-
dc.contributor.authorLivoschenko, E. M.-
dc.contributor.authorLivoschenko, L. P.-
dc.date.accessioned2016-03-09T09:10:56Z-
dc.date.available2016-03-09T09:10:56Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationКамбур М. Д. Вплив зниженого протеїнового забезпечення корів, як стрес-фактора на гемоцитопоез та секретоутворююча функцію тканин молочної залози в період інтенсивної лактації [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, Є. М. Лівощенко, Л. П. Лівощенко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2015. - Вип. 1 (36). - С. 3-8.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3092-
dc.descriptionResearch results show that at low levels of protein security animal body at the second stage of lactation in the mammary gland average adsorbed 0,44±0,018 mmol/l VFA against 0,36±0,001 mmol/l during the first test at 1,14 times lower than in the control. Acetic acidit absorbs 1,40 times greater than at base line, but probably less than in controls (p<0,05). The average level of the AV difference β-hydroxybutyric acid in the second stage of lactation was 2,59±0,045 mg%, which is more larger (p<0,05) than the first research and in the control (p<0,01). The mammary gland during the second stage of lactation swallowed 0,38±0,01 mmol/l of glucose or 18,10 % of its content in the inflowing blood and was1,24 times lower than in the control (p<0,05). Milkproduction of the cows in bulkmilk was 10,9 % less than the control animals, and in the milk with a fat content of 4 % – 1,14 times. The fat content of the milk was 3,58 %, and lactose – 4,04 %. During this period, the cows of this group contributed 28,8 kg milk fat and 32,5 kg of lactose. Compared with the control of these indicators less on 3,9-5,9 kg.uk_UK
dc.description.abstractРезультати досліджень свідчать, що при низькому рівні протеїнової забезпеченості тваринного організму на другій стадії лактації молочна залоза адсорбувала в середньому 0,44±0,018 ммоль/л ЛЖК, проти 0,36±0,001 ммоль/л під час першого дослідження і в 1,14 раза нижче, ніж в контролі. Оцтову кислоту вона поглинала в 1,40 раза більше, ніж на початку досліджень, однак вірогідно нижче, ніж в контролі (р<0,05). Середній рівень АВ різниці β-оксимасляної кислоти на другій стадії лактації складав 2,59±0,045 мг%, що вірогідно більше (р<0,05), ніж на початку досліджень і в контролі (р<0,01). Молочна залоза на другій стадії лактації поглинала 0,38±0,01 ммоль/л глюкози або 18,10 % від її вмісту в притікаючій крові та був в 1,24 раза нижче, ніж в контролі (р<0,05). Молочна продуктивність корів в натуральному молоці була на 10,9 % менше, ніж у тварин контрольної групи, а в молоці з вмістом 4 % жиру – в 1,14 раза. Вміст жиру в молоці становив 3,58 %, а лактози – 4,04 %. За цей період корови даної групи виділяли з молоком по 28,8 кг жиру і 32,5 кг лактози. У порівняні з контролем дані показники менше на 3,9-5,9 кг. Результаты исследований свидетельствуют, что при низком уровне протеиновой обеспеченности животного организма на второй стадии лактации молочная железа адсорбировала в среднем 0,44±0,018 ммоль/л ЛЖК, против 0,36±0,001 ммоль/л во время первого исследования в 1,14 раза ниже, чем в контроле. Уксусную кислоту она поглощает в 1,40 раза больше, чем в начале исследований, однако вероятно ниже, чем в контроле (р<0,05). Средний уровень АВ разницы β-оксимасляной кислоты во второй стадии лактации составил 2,59±0,045 мг%, что вероятно больше (р<0,05), чем в начале исследований и в контроле (р<0,01). Молочная железа во второй стадии лактации поглотила 0,38±0,01 ммоль/л глюкозы или 18,10 % от её содержания в притекающей крови и была в 1,24 раза ниже, чем в контроле (р<0,05). Молочная продуктивность коров в натуральном молоке была на 10,9 % меньше, чем у животных контрольной группы, а в молоке с содержанием жира 4 % – в 1,14 раза. Содержание жира в молоке составило 3,58 %, а лактозы – 4,04 %. За этот период коровы данной группы выделили с молоком 28,8 кг жира и 32,5 кг лактозы. Сравнительно с контролем данные показатели меньше на 3,9-5,9 кг.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectкоровиuk_UK
dc.subjectлактаціяuk_UK
dc.subjectфізіологічні показникиuk_UK
dc.subjectкоровыuk_UK
dc.subjectлактацияuk_UK
dc.subjectфизиологические показателиuk_UK
dc.subjectcowsuk_UK
dc.subjectlactationuk_UK
dc.subjectphysiological parametersuk_UK
dc.titleВплив зниженого протеїнового забезпечення корів, як стрес-фактора на гемоцитопоез та секретоутворююча функцію тканин молочної залози в період інтенсивної лактаціїuk_UK
dc.title.alternativeВлияние сниженного протеинового обеспечения коров, как стресс-фактора на гемоцитопоэз и секретообразующую функцию ткани молочной железы в период интенсивной лактации.uk_UK
dc.title.alternativeThe impact of lower provide protein of cows as stress-factor on hemocytopoesys and secretory function of breast tissue during intensive lactationuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.