Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/428
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorЗамазій, А. А.-
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorЗамазий, А. А.-
dc.contributor.authorKambur, M. D.-
dc.contributor.authorZamaziy, A. A.-
dc.date.accessioned2012-10-08T11:39:57Z-
dc.date.available2012-10-08T11:39:57Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.citationКамбур М. Д. Вплив зниженого рівня зернових концентратів в раціонах корів на їх продуктивність та фізіологічний стан організму [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2012. – Вип. 1(30). – С. 15-18.ru_RU
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/428-
dc.descriptionThe results of these studies suggest that the concentrated feed are a major source of energy to ensure the animal organism. However, elevated levels of grain concentrates in the diet is the type of concentrate feeding cows, which violates the protein and mineral metabolism, reduced rumen digestion parameters and the availability of the breast tissue of cows precursors for the synthesis of the constituent components of milk. Іndicators of biochemical indices of blood showed that cows research groups reducing the amount of concentrated feed in the diet of 40.1% (control group animals) by 24.3 and 40.8% in cows research did not affect adversely the metabolism of proteins, fats and carbohydrates in animals.ru_RU
dc.description.abstractРезультати проведених досліджень свідчать, що концентровані корми є одним з основних джерел забезпечення організму тварин енергією. Однак підвищення вмісту зернових концентратів в раціоні концентратний тип годівлі корів, порушує білковий та мінеральний обмін, знижує параметри рубцевого травлення та забезпеченість тканин молочної залози корів попередниками для синтезу складових компонентів молока. Показники біохімічних індексів крові свідчать, що у корів дослідних груп зниження вмісту концентрованих кормів в раціоні з 40,1 % (контрольна група тварин) на 24,3 та 40,8 % у корів дослідних не вплинула негативна на процеси метаболізму білків, жирів та вуглеводів в організмі тварин. Результаты проведенных исследований свидетельствуют о том что концентрированные корма являются одним из основных источников обеспечения организма животных энергией. Однако повышение содержания зерновых концентратов в рационе коров (концентратний тип кормления) нарушает белковый и минеральный обмен, снижает параметры рубцового пищеварения и обеспеченность тканей молочной железы коров предшественниками для синтеза составных компонентов молока.Показатели биохимических индексов крови свидетельствуют о том что у коров опытных групп снижение содержания концентрированных кормов в рационе с 40,1% (контрольная группа животных) на 24,3 и 40,8% у коров опытных групп не повлияла негативно на процессы метаболизма белков, жиров и углеводов в организме животных.ru_RU
dc.publisherСумський національний аграрний ун-тru_RU
dc.subjectгодівля великої рогатої худобиru_RU
dc.subjectтваринництвоru_RU
dc.subjectкормление крупного рогатого скотаru_RU
dc.subjectживотноводствоru_RU
dc.titleВплив зниженого рівня зернових концентратів в раціонах корів на їх продуктивність та фізіологічний стан організмуru_RU
dc.title.alternativeВлияние пониженного уровня зерновых концентратов в рационах коров на их продуктивность и физиологическое состояние организмаru_RU
dc.typeOtherru_RU
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.pdf330,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.