Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/479
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКандиба, Н. М.-
dc.contributor.authorТимчук, С. М.-
dc.contributor.authorСупрун, О. Г.-
dc.contributor.authorПоздняков, В. В.-
dc.contributor.authorКандыба, Н. М.-
dc.contributor.authorТимчук, С. М.-
dc.contributor.authorСупрун, О. Г.-
dc.contributor.authorПоздняков, В. В.-
dc.contributor.authorKandiba, N. M.-
dc.contributor.authorTymchouk, S. M.-
dc.contributor.authorSuprun, O. G.-
dc.contributor.authorPozdnyakov, V. V.-
dc.date.accessioned2012-10-17T10:49:20Z-
dc.date.available2012-10-17T10:49:20Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationВміст і жирнокислотний склад олії у сортів льону-довгунця європейського походження [Електронний ресурс] / Н. М. Кандиба, С. М. Тимчук, О. Г. Супрун [та ін.] // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Агрономія і біологія» / Сумський НАУ. – Суми, 2011. – Вип. 11(22). – С. 132-140.ru_RU
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/479-
dc.descriptionOil content and fatty acid composition in the seeds of different fiber flax cultivars of European origin were analyzed and suffiently wide variability of these traits in zone Northern-East Ul<rainian Forest-Steppe were established. According for three - year evaluations oil content varied in the range of 32,6-36,6%, palmitate content - 5,8-7,4%, palmitoleate content - 1,8-3,5%, stearate content - 4,5-8,7%, oleate content - 27,7- 35,8%, linoleate content - 13,3-17,6% and linolenate content - 35, 1-39,3%. The culivars with decreased content of saturated and linolenic acids's glycerides and increased content of oleate and linoleate were identified.ru_RU
dc.description.abstractПроаналізовано вміст і жирнокислотний склад олії в насінні різних сортів льону-довгунця європейського походження і встановлено досить широку мінливість цих ознак в зоні північно -східного Полісся України. Вміст олії за трирічними оціками варіював в межах 32,6-36,6%, вміст гліцеридів пальмітинової кислоти - 5,8-7,4%, пальмітолеїнової кислоти - 1,8-3,5%, стеаринової кислоти - 4,5-8,7%, олеїнової кислоти - 27,7-35,8%, лінолевої кислоти - 13,3-17,6% і ліноленової кислоти - 35,1-39,3%. Виділено сорти із зниженим вмістом гліцеридів насичених і ліноленової кислот і підвищеним вмістом олеату та лінолеату. Проанализованы содержание и жирнокислотный состав масла в семенах различных сортов льна - долгунца европейского происхождения и установлена достаточно широкая изменчивость этих признаков в зоне северо-восточного Полесья Украины. Содержание масла по трехлетним оценкам варьировало в пределах 32,6-36,6%, содержание глицеридов пальмитиновой кислоты - 5,8-7,4%, пальмитолеиновой кислоты - 1,8-3,5%, стеариновой кислоты - 4,5-8,7%, олеиновой кислоты - 27,7- 35,8%, линолевой кислоты - 13,3-17,6% и линоленовой кислоты - 35, 1-39,3%. Выделены сорта с пониженным содержанием глицеридов насыщенных и линоленовой кислот и повышенным содержанием олеата и линолеата.ru_RU
dc.publisherСумський національний аграрний ун-тru_RU
dc.subjectльон-довгунецьru_RU
dc.subjectгенетичне різноманіттяru_RU
dc.subjectнасінняru_RU
dc.subjectвміст оліїru_RU
dc.subjectжирнокислотний склад оліїru_RU
dc.subjectлён-долгунецru_RU
dc.subjectгенетическое разнообразиеru_RU
dc.subjectсеменаru_RU
dc.subjectсодержание маслаru_RU
dc.subjectжирнокислотный состав маслаru_RU
dc.titleВміст і жирнокислотний склад олії у сортів льону-довгунця європейського походженняru_RU
dc.title.alternativeСодержание и жирнокислотный состав масла у сортов льна-долгунца европейского происхожденияru_RU
dc.title.alternativeOil content and fatty acid composition in fiber flax cultivars of European originru_RU
dc.typeOtherru_RU
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
34.pdf1,96 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.