Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/542
Назва: Підвищення конкурентоспроможності підприємств
Інші назви: Повышение конкурентоспособности предприятий
Increasing of the enterprise's competitiveness
Автори: Ждамірова, А. О.
Ждамирова, А. О.
Zhdamirova, А. О.
Ключові слова: управління
конкурентоспроможність
підприємства
управления
конкурентоспособность
предприятия
Дата публікації: 2011
Видавництво: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Ждамірова А. О. Підвищення конкурентоспроможності підприємств [Електронний ресурс] / А. О. Ждамірова // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Економіка і менеджмент» / Сумський НАУ. – Суми, 2011. – Вип.6/1(48). – С. 120-127.
Короткий огляд (реферат): Встановлено, що сутність конкурентоспроможності підприємства відображає можливість забезпечувати випуск і реалізацію продукції, яка за своїми ціновими та неціновими факторами більш приваблива, ніж продукція підприємств-конкурентів, використовуючи конкурентні переваги і потенційні можливості для забезпечення конкурентоспроможності продукції у майбутньому при зміні ринкової ситуації та попиту споживачів. Обґрунтовано, що основними складовими конкурентоспроможності підприємства є: потенційна конкурентоспроможність, яка характеризує забезпеченість підприємства необхідними ресурсами, і поточна конкурентоспроможність, яка виявляється в конкурентоспроможній продукції й характеризує ступінь реалізації потенціалу підприємством. Установлено, что сущность конкурентоспособности предприятия отражает возможность обеспечивать выпуск и реализацию продукции, которая по своим ценовым и неценовым факторам более привлекательна чем продукция предприятий-конкурентов, используя конкурентные преимущества и потенциальные возможности для обеспечения конкурентоспособности продукции в будущем при изменении рыночной ситуации и спроса потребителей. Обосновано, что основными составляющими конкурентоспособности предприятия являются: потенциальная конкурентоспособность, которая характеризует обеспечение предприятия необходимыми ресурсами и поточная конкурентоспособность, которая проявляется в конкурентоспособной продукции и характеризует степень реализации потенциала предприятием.
Опис: Has been determined that the essence of the enterprise's competitiveness reflects the possibility to provide the goods production and sales, which is more attractive by its price and nonprice factors than similar goods of the competi- tors, using competitive advantages and potential opportutities for providing goods competitiveness in future during mar- ket position change and consumeґs demand. Has been grounded that the major components of enterprise's competi- tiveness are: potential competitiveness which characterizes provision of the enterprise with necessary resources and current competitiveness, which shows up in competitive goods and characterizes the level of enterprise potential.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/542
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1084.pdf5,83 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.