Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5472
Назва: | Післядія передпосівної обробки бактеріальними препаратами та мікрохвильовим полем на посівні якості та врожайні властивості насіння соняшнику |
Інші назви: | Последействие предпосевной обработки бактериальными препаратами и микроволновым полем на посевные качества и урожайные свойства семян подсолнечника The afteraction of presowing processing with bacterial preparations and microwave field on the sowing merits and yielding properties of sunflower’s seeds |
Автори: | Пшиченко, О. І. Пшиченко, Е. И. Pshychenko, O. I. |
Ключові слова: | соняшник насіння бактеріальні препарати подсолнечник семена бактериальные препараты sunflower seeds bacterial preparations |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Пшиченко О. І. Післядія передпосівної обробки бактеріальними препаратами та мікрохвильовим полем на посівні якості та врожайні властивості насіння соняшнику [Електронний ресурс] / О. І. Пшиченко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Агрономія і біологія» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 2 (31). - С. 145-149. |
Короткий огляд (реферат): | Наведено результати досліджень із вивчення впливу післядії передпосівної обробки насіння мікробіологічними препаратами – альбобактерином, поліміксобактерином та мікрохвильовим полем – на посівні якості та врожайні властивості сортів соняшнику Час та Онікс. Встановлено, що обробка мікробіологічними препаратами сприяла підвищенню лабораторної – на 0,9-1,3 % (Онікс), 1,1-1,5 % (Час) та польової схожості на 3,1-3,7 % (Онікс), 2,9-3,4 % (Час), а при стимуляції насіння мікрохвильовим полем ці показники збільшилися відносно контролю на 1,8-8,6 % у сорту Онікс та 2-7,7 % у сорту Час відповідно. Передпосівна обробка бактеріальними препаратами в післядії також сприяла збільшенню врожайності до 8,3-12,5 % (Онікс) та 8,7-13,0 % (Час); мікрохвильовим полем - у сорту Онікс на 0,3 т/га (13 %), а у сорту Час на 0,2 т/га (9 %). Изложены результаты исследований изучения влияния последействия предпосевной обра-ботки семян микробиологическими препаратами – альбобактерином, полимиксобактерином и микроволновым полем на посевные качества и урожайные свойства сортов подсолнечника Час и Оникс. Установлено, что обработка микробиологическими препаратами способствовала повыше-нию лабораторной – на 0,9-1,3 % (Оникс), 1,1-1,5 % (Час) и полевой всхожести на 3,1-3,7 % (Оникс), 2,9-3,4 % (Час), а при стимуляции семян микроволновым полем эти показатели увеличились отно-сительно контроля на 1,8-8,6 % у сорта Оникс и 2-7,7 % у сорта Час соответственно. Предпосев-ная обработка бактериальными препаратами в последействии также способствовала увеличе-нию урожайности до 8,3-12,5 % (Оникс) и 8,7-13,0 % (Час); микроволновым полем - у сорта Оникс на 0,3 т/га (13 %), а у сорта Час на 0,2 т/га (9 %). |
Опис: | It is bringing a results of researches of influence of presowing processing of seeds with microbiological preparations - albobacterin, polimyxobacterin and microwave field – on the sowing merits and yielding prop-erties of sunflower’s varieties Chas and Onyx. It is determinated, that processing with microbiological preparations promoted to increasing of laboratory – for 1,1-1,5 % (Chas), 0,9-1,3 % (Onyx) and field germi-nation for 2,9-3,4 % (Chas), 3,1-3,7 % (Onyx), and with seed’s stimulation by microwave field this parame-ters increased relative to control - 1,8-8,6 % (Onyx) and 2-7,7 % (Chas). The presowing processing with bacterial preparations also promoted to increasing of yielding to 8,3-12,5 % (Onyx) and 8,7-13,0 % (Chas), and with microwave field for 0,3 the (13 %) for Onyx, 0,2 the (9 %) for Chas. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5472 |
Розташовується у зібраннях: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
31.pdf | 1,01 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.