Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5515
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Семірненко, Ю. І. | - |
dc.contributor.author | Семірненко, С. Л. | - |
dc.contributor.author | Семирненко, Ю. И. | - |
dc.contributor.author | Семирненко, С. Л. | - |
dc.contributor.author | Semirnenko, Y. I. | - |
dc.contributor.author | Semirnenko, S. L. | - |
dc.date.accessioned | 2018-03-14T09:51:51Z | - |
dc.date.available | 2018-03-14T09:51:51Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Семірненко Ю. І. Визначення властивостей соломи, призначеної для виготовлення паливних брикетів [Електронний ресурс] / Ю. І. Семірненко, С. Л. Семірненко // Вісник Сумського національного аграрного університету. - Сер. «Механізація та автоматизація виробничих процесів» / Сумський національний аграрний ун-т. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип.3 (28). - С.154-157. | uk_UK |
dc.identifier.uri | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5515 | - |
dc.description | The paper suggests a study of physical and mechanical properties of cereal crops straw with a view to its further use as a local alternative fuel that is considered as a solution to environmental, energy and economic problems. To determine the properties of straw in rolls, intended for the manufacture of fuel pellets / briquettes, fractional composition and humidity studies were carried out. As a result of the conducted studies, it is established that the use of straw for the production of fuel pellets / briquettes is possible only with its previous grinding, and pellet / briquettes can be produced and burned without prior drying when used as a local fuel. | uk_UK |
dc.description.abstract | В статті запропоновано дослідження фізико-механічних властивостей соломи зернових культур з метою подальшого її використання в якості місцевого альтернативного виду палива, що розглядається як вирішення екологічних, енергетичних та економічних проблем.Для визначення властивостей соломи в рулонах, призначеної для виготовлення паливних гранул/брикетів,проведені дослідження фракційного складу і вологості.В результаті проведених досліджень встановлено, що використання соломи для отримання паливних гранул/брикетів можливе тільки при її попередньому подрібненні, а виготовлення гранул/брикетів і їх спалювання можливе без попередньої сушки при використанні як місцевого палива. В статье предложено исследование физико-механических свойств соломы зерновых культур с целью дальнейшего ее использования в качестве местного альтернативного вида топлива, что рассматривается как решение экологических, энергетических и экономических проблем. Для определения свойств соломы в рулонах, предназначенной для изготовления топливных гранул/брикетов, проведены исследования фракционного состава и влажности. В результате проведенных исследований установлено, что использование соломы для получения топливных гранул/брикетов возможно только при ее предыдущем измельчении, а изготовление гранул/брикетов и их сжигание возможно без предварительной сушки при использовании в качестве местного топлива. | uk_UK |
dc.language.iso | other | uk_UK |
dc.publisher | СНАУ | uk_UK |
dc.subject | паливо | uk_UK |
dc.subject | сировина | uk_UK |
dc.subject | солома | uk_UK |
dc.subject | топливо | uk_UK |
dc.subject | сырье | uk_UK |
dc.subject | солома | uk_UK |
dc.subject | fuel | uk_UK |
dc.subject | raw | uk_UK |
dc.subject | straw | uk_UK |
dc.title | Визначення властивостей соломи, призначеної для виготовлення паливних брикетів | uk_UK |
dc.title.alternative | Определение свойств соломы, предназначенной для изготовления топливных брикетов | uk_UK |
dc.title.alternative | Definingthe properties ofstraw, which is intendedfor the manufacture offuel briquettes | uk_UK |
dc.type | Other | uk_UK |
Розташовується у зібраннях: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Семірненко Ю. І. Визначення властивостей соломи.pdf | 985,15 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.