Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5515
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСемірненко, Ю. І.-
dc.contributor.authorСемірненко, С. Л.-
dc.contributor.authorСемирненко, Ю. И.-
dc.contributor.authorСемирненко, С. Л.-
dc.contributor.authorSemirnenko, Y. I.-
dc.contributor.authorSemirnenko, S. L.-
dc.date.accessioned2018-03-14T09:51:51Z-
dc.date.available2018-03-14T09:51:51Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationСемірненко Ю. І. Визначення властивостей соломи, призначеної для виготовлення паливних брикетів [Електронний ресурс] / Ю. І. Семірненко, С. Л. Семірненко // Вісник Сумського національного аграрного університету. - Сер. «Механізація та автоматизація виробничих процесів» / Сумський національний аграрний ун-т. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип.3 (28). - С.154-157.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5515-
dc.descriptionThe paper suggests a study of physical and mechanical properties of cereal crops straw with a view to its further use as a local alternative fuel that is considered as a solution to environmental, energy and economic problems. To determine the properties of straw in rolls, intended for the manufacture of fuel pellets / briquettes, fractional composition and humidity studies were carried out. As a result of the conducted studies, it is established that the use of straw for the production of fuel pellets / briquettes is possible only with its previous grinding, and pellet / briquettes can be produced and burned without prior drying when used as a local fuel.uk_UK
dc.description.abstractВ статті запропоновано дослідження фізико-механічних властивостей соломи зернових культур з метою подальшого її використання в якості місцевого альтернативного виду палива, що розглядається як вирішення екологічних, енергетичних та економічних проблем.Для визначення властивостей соломи в рулонах, призначеної для виготовлення паливних гранул/брикетів,проведені дослідження фракційного складу і вологості.В результаті проведених досліджень встановлено, що використання соломи для отримання паливних гранул/брикетів можливе тільки при її попередньому подрібненні, а виготовлення гранул/брикетів і їх спалювання можливе без попередньої сушки при використанні як місцевого палива. В статье предложено исследование физико-механических свойств соломы зерновых культур с целью дальнейшего ее использования в качестве местного альтернативного вида топлива, что рассматривается как решение экологических, энергетических и экономических проблем. Для определения свойств соломы в рулонах, предназначенной для изготовления топливных гранул/брикетов, проведены исследования фракционного состава и влажности. В результате проведенных исследований установлено, что использование соломы для получения топливных гранул/брикетов возможно только при ее предыдущем измельчении, а изготовление гранул/брикетов и их сжигание возможно без предварительной сушки при использовании в качестве местного топлива.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСНАУuk_UK
dc.subjectпаливоuk_UK
dc.subjectсировинаuk_UK
dc.subjectсоломаuk_UK
dc.subjectтопливоuk_UK
dc.subjectсырьеuk_UK
dc.subjectсоломаuk_UK
dc.subjectfueluk_UK
dc.subjectrawuk_UK
dc.subjectstrawuk_UK
dc.titleВизначення властивостей соломи, призначеної для виготовлення паливних брикетівuk_UK
dc.title.alternativeОпределение свойств соломы, предназначенной для изготовления топливных брикетовuk_UK
dc.title.alternativeDefiningthe properties ofstraw, which is intendedfor the manufacture offuel briquettesuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Семірненко Ю. І. Визначення властивостей соломи.pdf985,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.