Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5546
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСкляр, О. І.-
dc.contributor.authorСкляр, А. И.-
dc.contributor.authorSklіar, A. I.-
dc.date.accessioned2018-03-16T13:30:13Z-
dc.date.available2018-03-16T13:30:13Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationСкляр О. І. Вплив годівлі корів на якість молока [Електронний ресурс] / О. І. Скляр // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 11 (39). - С. 63-66.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5546-
dc.descriptionThe article presents the results of the study as milk cows. Cows with a positive response from the ex-periment removed. The established relationship between feeding the cows and the quality of milk obtained from them. Studies have shown that concentrated on type of feeding cows detected abnormalities in biologi-cal substrates. Number of ketone bodies in the blood of cows in first lactation increased 2.0 times and 4 of lactation in cows - at 8.75 times. Blood Glucose contrast tends to decrease. In the first lactation cows blood glucose number was less than the rate of 1.4 times, and in the fourth lactation cows at 1.85 times. Analysis fat milk cows has shown that it is in the physiologically acceptable range, and even contrast with increasing age slightly increased at a similar feeding and maintenance.uk_UK
dc.description.abstractВ статті наведені результати дослідження якості молока корів. Установлена залежність між годівлею корів та якістю молока отриманого від них. Дослідження показали, що за концентрованого типу годівлі у корів виявлені відхилення у біологічних субстратах. Кількість кетонових тіл у крові корів першої лактації збільшена у 2,0 рази, а у корів 4 лактації - у 8,75 рази. Глюкоза крові навпаки має тенденцію до зменшення. У крові корів першої лактації кількість глюкози була меншою за норму у 1,4 рази, а у корів четвертої лактації у 1,85 рази. Аналіз жиру молока корів показав, що він знаходиться у фізіологічно допустимих межах, і ,навіть, навпаки зі збільшенням віку дещо підвищується при аналогічній годівлі та утриманню. В статье приведены результаты исследования качества молока коров. Установлено зависимость между кормлением коров и качеством молока полученного от них. Исследования показали, что при концентрованом типе кормления у коров обнаружены отклонения в биологических субстратах. Количество кетоновых тел в крови коров первой лактации увеличено в 2,0 раза, а у коров 4 лактации - в 8,75 раза. Глюкоза крови наоборот имеет тенденцию к уменьшению. В крови коров первой лактации количество глюкозы была меньше нормы в 1,4 раза, у коров четвертой лактации в 1,85 раза. Анализ количества жира молока коров показал, что он находится в физиологически допустимых пределах, и даже наоборот с увеличением возраста несколько повышается при аналогичном кормлении и содержании.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСНАУuk_UK
dc.subjectмолокоuk_UK
dc.subjectмоніторингuk_UK
dc.subjectякість молокаuk_UK
dc.subjectмолокоuk_UK
dc.subjectмониторингuk_UK
dc.subjectкачество молокаuk_UK
dc.subjectmilkuk_UK
dc.subjectmonitoring the quality of milkuk_UK
dc.subjectblooduk_UK
dc.titleВплив годівлі корів на якість молокаuk_UK
dc.title.alternativeВлияние кормления коров на качество молокаuk_UK
dc.title.alternativeImpact on feeding cows milk qualityuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
17.pdf914,24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.